Antena 3 CNN Politică Preşedintele PC: Ordinea de zi a CSAT este irelevantă. Trebuie abordate probleme de actualitate

Preşedintele PC: Ordinea de zi a CSAT este irelevantă. Trebuie abordate probleme de actualitate

Preşedintele PC: Ordinea de zi a CSAT este irelevantă. Trebuie abordate probleme de actualitate
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Sep 2010   •   15:36

Ordinea de zi a şedinţei CSAT de joi nu este relevantă pentru contextul politic, economic şi social actual, consideră preşedintele PC. Daniel Constantin  îi propune preşedintelui, într-o scrisoare deschisă, noi teme ancorate la ?realitatea zilei de azi?. În şedinţa CSAT de joi se discută despre mandatul României privind Summit-ul NATO de la Lisabona, Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, dar şi despre Strategia de Dezvoltare a Aviaţiei din cadrul MAI.

?Nu cred că este important să discutăm despre summitul NATO când românii sunt în stradă pentru că ?trăiesc bine!?. Nu este concludent pentru România ca CSAT să discute despre Strategia de Dezvoltare a Aviaţiei din cadrul MAI sau despre Stategia Naţională de Ordine Publică, numai pentru că dumneavostră vreţi să vă răzbunaţi pe poliţişti?, consideră Daniel Constantin.

Citiţi scrisoarea deschisă remisă de preşedintele PC

Preşedintele PC a propus o nouă ordine de zi, în cadrul căreia se regăsesc teme de actualitate precum acţiunile vicepreşedintelui Parlamentului European Laszlo Tokes, care instigă românii să iasă în stradă si îndeamnă la destrămarea teritorială a României. ?Intenţia demnitarului maghiar de a extinde pretenţiile de autonomie şi în cazul judeţelor Satu Mare şi Bihor nu poate fi trecută cu vederea de CSAT. Este de datoria dumneavoastră, domnule preşedinte să aduceţi în discuţie acest subiect şi vă cer să o faceţi?, a precizat liderul PC.

Daniel Constantin consideră că este inadmisibil ca în şedinţa CSAT să nu se discute despre acţiunile Guvernului Boc 5 care, prin măsurile pe care le ia ar putea încălca Constituţia României. ?Vă aduc aminte de reducerea cu 15% a pensiilor, măsură declarată neconstituţională. În contextul în care românii nu mai au acces la un trai decent, membrii CSAT ar trebui să facă o analiză a nivelului de trai actual al românilor?, a adăugat Constantin.

În plus, liderul Partidului Conservator a propus analiza în regim de urgenţă a situaţiei din sistemul sanitar românesc în cadrul căruia ?numărul de accidente soldate cu pierderi de vieţi omeneşti creşte alarmant?.

Conform unui comunicat al Preşedinţiei, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la: mandatul României privind Summit-ul NATO de la Lisabona, Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, analiza Strategiei Naţionale de Ordine Publică pentru supunerea documentului dezbaterii publice, dar si activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close