Antena 3 CNN Politică Preşedintele PNL Sibiu: Dacă PNL iese de la guvernare, întreg Guvernul Ponta ar trebui SĂ DEMISIONEZE

Preşedintele PNL Sibiu: Dacă PNL iese de la guvernare, întreg Guvernul Ponta ar trebui SĂ DEMISIONEZE

Preşedintele PNL Sibiu: Dacă PNL iese de la guvernare, întreg Guvernul Ponta ar trebui SĂ DEMISIONEZE
Sursa foto: Foto:Agerpres
18 Feb 2014   •   16:29

Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a declarat, marţi, că "PNL nu este o anexă a PSD" şi că "Ponta nu ar fi fost premier fără PNL", iar în cazul în care liberalii vor ieşi de la guvernare, întreg Guvernul Ponta ar trebui să demisioneze, informează Mediafax.
   
"Se tot vorbeşte despre ieşirea PNL de la guvernare. Asta nu înseamnă că noi plecăm din Guvern şi Victor Ponta continuă cu cei care au rămas. În cazul în care PNL iese de la guvernare, întreg Guvernul Ponta ar trebui să demisioneze. PNL nu este o anexă a PSD. Ponta nu ar fi fost premier fără PNL. PSD nu avea majoritatea fără PNL. Nu este ca atunci când mergi cu maşina şi vrei să cobori, iar ceilalţi merg mai departe. Coborâm şi rămânem cunoştinţe, nu prieteni, dar va trebui format un alt cabinet", a declarat preşedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan.
   
El nu consideră necesară schimbarea din funcţia de preşedinte al partidului a lui Crin Antonescu şi nici convocarea unui congres al formaţiunii, adăugând că în privinţa rezolvării actualei crize din alianţă "este posibilă ruperea USL, dacă PSD nu acceptă schimbarea celor patru miniştri propuşi".
   
Mircea Cazan a precizat că "este exclus" ca PNL să accepte ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, să ocupe doar funcţia de ministru de Interne, aşa cum a propus premierul, fără a obţine şi un post de vicepremier.
   
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, luni, că îşi va pune funcţia "pe masa" conducerii partidului, marţi, când are loc şedinţa BPN al partidului, el arătând că totdeauna, simbolic, mandatul său a fost "pe masă".
   
Antonescu a fost întrebat dacă personal crede că membrii PNL ar fi dispuşi să se retragă din funcţiile publice şi să accepte ieşirea de la guvernare.
   
"Eu am convingerea că un număr copleşitor dintre liderii naţionali ai PNL (...) au această putere. Pe ce îmi bazez această afirmaţie? Pe faptul că au mai făcut-o", declara liderul PNL.




×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close