Antena 3 CNN Politică Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, avertizează: România riscă să fie din nou pusă la colţ

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, avertizează: România riscă să fie din nou pusă la colţ

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, avertizează: România riscă să fie din nou pusă la colţ
Sursa foto: Foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu
de S.T.    |    13 Mar 2017   •   15:23

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că, în contextul în care se discută tot mai mult despre o Uniune Europeană cu două sau mai multe viteze, iar războaiele politice interne împiedică o dezbatere lucidă despre viitorul ţării, România riscă să fie din nou pusă la colţ.

„Vin la acest subiect, care mie mi se pare extrem de important pentru viitorul nostru, care este dezbaterea privind viitorul Europei. Ce fel de Europă se va construi? Vedeţi din ce în ce mai mult că se discută despre Europa cu două sau cu mai multe viteze. Din păcate, România riscă să fie din nou pusă la colţ, aşa cum a mai fost, din păcate, şi în trecut, şi războaiele politice de la noi ne împiedică să stăm să facem o dezbatere lucidă şi utilă pentru viitorul României. Stăm mereu blocaţi în dispute politice sterile care consumă timp şi energii. În acest timp, deciziile de la Bruxelles se iau şi vedeţi că ele sunt esenţiale pentru viitorul României. Mai mult decât atât, în 2019, urmează să deţinem Preşedinţia UE şi trebuie să folosim această oportunitate. Şi de ce vă spun aceste lucruri, o să întrebaţi? Pentru că dumneavoastră, primarii, aveţi un rol esenţial în dezvoltarea economică a României, în aşa fel încât România să aibă o forţă de negociere mai mare în UE. Nu vă spun un mare secret. Forţa de negociere, arma principală de negociere la nivelul UE, este dată de forţa economică”, a spus preşedintele Senatului, prezent luni la şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: România presedintele Senatului
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close