Antena 3 CNN Politică Președintele Senatului, după scandalul din sala de plen a Parlamentului: ”Nu m-am așteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii”

Președintele Senatului, după scandalul din sala de plen a Parlamentului: ”Nu m-am așteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii”

Anca Dragu, președintele Senatului, a făcut declarații după scandalul din ședința de plen a Parlamentului de joi după-amiază.

Președintele Senatului, după scandalul din sala de plen a Parlamentului: ”Nu m-am așteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    09 Sep 2021   •   17:21

Florin Roman, care a fost președinte de ședință, a ignorat cererea USR PLUS de a se introduce pe ordinea de zi a ședinței stabilirea calendarului moțiunii de cenzură și a fost nevoie de intervenția mai multor persoane pentru a-l înlătura pe acesta de la pupitrul de ședință. I s-a luat microfonul și a fost trimis în sala de plen.

Anca Dragu, care a prezidat ședința după ce Ludovic Orban i-a cerut lui Florin Roman să renunțe la a mai fi președinte de ședință, s-a declarat foarte surprinsă de gestul colegului ei:

„Nu m-am așteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii. Este ceva de neimaginat să se întâmple în Parlament. Dacă ați remarcat, dumnealui se ținea de microfon. Au venit chestorii, au venit colegii, nu mă așteptam să vedem așa ceva.”

Pusă să comenteze faptul că Florin Roman îi cere demisia din funcția de președinte al Senatului, Anca Dragu a transmis că „este liber să facă ce amenințări dorește. Îi aduc aminte domnului Roman că există și un Cod Penal în România.”

 

×
Subiecte în articol: scandal Senat
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close