Antena 3 CNN Politică Preşedintele TNL: Alegerile TNL Suceava au fost anulate

Preşedintele TNL: Alegerile TNL Suceava au fost anulate

Preşedintele TNL: Alegerile TNL Suceava au fost anulate
02 Iun 2013   •   12:46
Liderul TNL, Florin Alexe, a declarat, duminică, la Iaşi, că alegerile pentru şefia TNL Suceava au fost anulate din cauza "intervenţiei în procesul de vot", el susţinând că în sală au intrat mai mulţi delegaţi decât ar fi trebuit, conform Mediafax.
"S-au anulat alegerile de la TNL Suceava din cauza intervenţiei în procesul de vot. Au intrat în sală mai mulţi delegaţi decât ar fi trebuit. Decizia anulării alegerilor a fost luată de către secretarul TNL Costel Alexe, care a fost şeful comisiei de numărare a voturilor. Aşteptăm un raport al acestei comisii, iar în următoarea şedinţă de Birou Naţional al TNL se va decide data la care va fi organizat un nou scrutin pentru conducerea tinerilor liberali suceveni", a spus Florin Alexe.
Duminică, la Iaşi, are loc Conferinţa judeţeană de alegeri, deputatul Costel Alexe fiind singurul candidat la şefia organizaţiei.
Sâmbătă, la Suceava, s-a desfăşurat Conferinţa judeţeană de alegeri TNL Suceava, candidaţi pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei fiind Cătălin Pintea şi Mihai Moraru.
După prima numărare a voturilor, Cătălin Pintea a fost anunţat câştigător cu 59 de voturi, în timp ce Mihai Moraru a obţinut 42 de voturi. După renumărarea voturilor însă, Mihai Moraru ar fi obţinut 67 de voturi, iar Cătălin Pintea, 40. În acest context, delegaţia TNL care a supravegheat şedinţa, condusă de preşedintele TNL, deputatul Florin Alexe, şi din care au făcut parte mai mulţi vicepreşedinţi naţionali ai TNL, a luat toate documentele şi voturile exprimate şi a plecat din sală fără a oferi niciun fel de explicaţii privind validarea alegerilor.
Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, care sesizase de la începutul şedinţei, mai multe nereguli privind organizarea, a spus că a fost filmată toată conferinţa şi va fi transmisă conducerii centrale a PNL.
Înainte de începerea votului, în discursul în faţa delegaţilor la şedinţă,  Alexandru Băişanu declara că l-a "pus pe gânduri" faptul că nu a fost invitat în prezidiu şi sublinia că a fost deranjat şi de faptul că 49 de organizaţii locale TNL nu au fost înscrise în convocator.

×
Subiecte în articol: presedinte alegeri voturi documente
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close