Antena 3 CNN Politică Preşedintele Traian Băsescu se rupe de PDL: Adio, PDL! Noi astăzi ne-am despărţit definitiv. Mă voi dedica unei alte construcţii de dreapta

Preşedintele Traian Băsescu se rupe de PDL: Adio, PDL! Noi astăzi ne-am despărţit definitiv. Mă voi dedica unei alte construcţii de dreapta

de N.B.    |    23 Mar 2013   •   20:47

Preşedintele Traian Băsescu a postat un material video, după Convenţia PDL, în care anunţă ruperea de PDL. În materialul care apare pe Facebook, preşedintele Băsescu arată că nu mai este o piatră de moară pentru PDL, dar nici PDL pentru el.

"Am văzut finalul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. Am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul în care nu au înţeles să fie democraţi, mă face să spun acum, definitiv şi pentru totdeauna: Adio, partid democrat! Astăzi ne-am despărţit, ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei.

Mă voi dedica unei construcţii unei alte soluţii de dreapta, cu oameni care nu fug cu urne, cu oameni care acceptă dreptul democratic al construcţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL. PDL a demonstrat că poate fi ţinut pe direcţie democratică atâta timp cât a ştiut de un lider autoritar, imediat ce au simţit că pot fi singuri, aripa FSN-istă a răbufnit iar Convenţia de astăzi este proba că 50% din partid este încă ancorat în năravurile FSN.

Adio, PD! Adio, PDL! Noi astăzi ne-am despărţit defenitiv. Aveţi drumul vostru iar eu îl am pe al meu
"

Vasile Blaga a fost anunţat oficial câştigător al funcţiei de preşedinte al PDL, el obţinând 2344 voturi din totalul celor 4567 valabil exprimate de delegaţii la Convenţie, în timp ce Elena Udrea a întrunit 2014 voturi, iar Monica Macovei - 209, potrivit rezultatelor prezentate de Mircea Toader.
   
Elena Udrea a anunţat că a depus o contestaţie la rezultatul anunţat al Convenţiei Naţionale a PDL.

Vezi aici parodia lui Mircea Badea după mesajul lui Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: pdl
Parteneri
Horoscop 1-15 aprilie 2023, cu Cristina Demetrescu. Eclipse şi karmă!
x close