Antena 3 CNN Politică Preşedintele Traian Băsescu vrea intonarea imnului naţional în şcoli

Preşedintele Traian Băsescu vrea intonarea imnului naţional în şcoli

Preşedintele Traian Băsescu vrea intonarea imnului naţional în şcoli
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    10 Sep 2011   •   20:39

În fiecare clasă, să existe un drapel naţional şi la începutul fiecărei ore să se intoneze inmnul - acestea sunt dorinţele preşedintelui Traian Băsescu. Şi le-a manifestat sâmbătă, la o şcoală de vară politică, dupa ce s-a declarat şi dezamăgit de recenta interpretare a imnului naţional, la începutul partidei de fotbal dintre România şi Franţa.

Aceasta este prima reacţie a preşedintelui după scandalul imnului, intonat de Marcel Pavel. "Am văzut penibila întâmplare când la tine acasă imnul de stat nu se cântă corect", a precizat şeful statului.

"Ce a spus domnul Băsescu este dreptul dânsului şi probabil poate are dreptate, habar nu am, nu ştiu. Acum să vedem ce ar spune şi cei 55.000 de spectatori. Acum nu ştiu ce îşi închipuie, că pot fi folosit politic sau să mă implic politic? Niciodată. A fost şi emoţia aceea foarte mare", a spus Marcel Pavel.

Fără emoţii însă, preşedintele vine cu soluţii.

"În fiecare clasă de şcoală, să existe un tricolor şi la începutul orelor să cântăm imnul aşa cum am făcut-o noi în perioada de liceu", a recomandat preşedintele Traian Băsescu.

 


×
Subiecte în articol: imn national şcoli Marcel Pavel
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close