Antena 3 CNN Politică Preşedinţia: Guvernul adoptă o poziţie greşită dacă se consideră în conflict cu preşedintele

Preşedinţia: Guvernul adoptă o poziţie greşită dacă se consideră în conflict cu preşedintele

Preşedinţia: Guvernul adoptă o poziţie greşită dacă se consideră în conflict cu preşedintele
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Iun 2012   •   21:19

Traian Băsescu consideră că Guvernul adoptă o poziţie greşită dacă se consideră în conflict cu preşedintele, declară Bogdan Oprea, care mai arată că preşedintele nu înţelege de ce timpul alocat şedinţelor de guvern este pierdut pentru a discuta teme politice, în loc să fie folosit pentru guvernare, informează Mediafax.

"Referitor la declaraţiile prim-ministrului României, domnul Victor Ponta, care susţine că există un conflict între dânsul şi preşedintele României, domnul preşedinte Traian Băsescu ţine să precizeze că, în ceea ce îl priveşte, nu se află în conflict nici cu prim-ministrul României şi nici cu Guvernul României chiar dacă unele puncte de vedere sunt divergente", se arată într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, remisă vineri seară agenţiei.

Conform sursei citate, preşedintele are "toată disponibilitatea de a sprijini în continuare fără rezerve, cu toate instrumentele de care dispune, dar şi cu experienţa sa, demersurile Guvernului de a respecta asumările pe care statul român le are în raport cu Uniunea Europeană, FMI şi Banca Mondială".
   
"Domnul preşedinte consideră că Guvernul adoptă o poziţie greşită dacă se consideră în conflict cu preşedintele României. Totodată, domnul preşedinte nu înţelege de ce timpul alocat şedinţelor de guvern este pierdut, aşa cum afirmă însuşi prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, pentru discutarea unor chestiuni politice şi nu este folosit pentru exercitarea actului de guvernare", se mai arată în declaraţie.
 
Declaraţia purtătorului de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu vine după un schimb de scrisori între Preşedinţie şi Guvern, în care cele două părţi s-au acuzat de rea-voinţă sau de sabotaj.

Administraţia Prezidenţială a apreciat, vineri, că interpretarea potrivit căreia preşedintele Băsescu condiţionează învestirea lui Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii este "rău-voitoare" şi neconformă cu textul scrisorii trimise premierului.

În replică, Executivul a transmis la scurt timp că solicitarea preşedintelui Traian Băsescu în cazul Haşotti a fost o acţiune menită "a arunca dubii" asupra celui desemnat, cu rol vădit de sabotaj, reprezentând o formă de împiedicare a bunei funcţionari a Guvernului.

×
Subiecte în articol: bogdan oprea guvern conflict Victor Ponta
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close