Antena 3 CNN Politică Preşedinţia României: Declaraţiile imature ale lui Ponta şi Antonescu ar putea costa grav România

Preşedinţia României: Declaraţiile imature ale lui Ponta şi Antonescu ar putea costa grav România

Preşedinţia României: Declaraţiile imature ale lui Ponta şi Antonescu ar putea costa grav România
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Sep 2010   •   17:13

Preşedinţia României consideră că recentele afimaţii ale preşedintelui PSD, Victor Ponta, şi ale preşedintelui PNL, Crin Antonescu, dau dovadă de ?imaturitate politică? şi "ar putea costa grav România", se arată într-un comunicat de presă. Afirmaţiile celor doi lideri politici, susţine Preşedinţia, arată preocuparea pentru a capitaliza politic situaţia dificilă a pensionarilor din România.

?Ultimele afirmaţii ale domnilor Ponta şi Antonescu reprezintă o nouă dovadă de imaturitate politică. Ele arată, mai degrabă, preocuparea pentru a capitaliza politic o situaţie dificilă cu care se confruntă pensionarii din România?, se arată în comunicatul de presă.

?Aşa cum cei doi ştiu, dar din ipocrizie nu spun, Legea privind sistemul unitar de pensii publice nu se află la promulgare, ci în control de constituţionalitate, ca urmare a faptului că a fost contestată de un număr de parlamentari ai PNL şi PSD?, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan.

Preşedintele Traian Băsescu i-a atenţionat public pe liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi, respectiv, Crin Antonescu, că imaturitatea politică ar putea avea consecinţe negative asupra ţării noastre. ?Preşedintele României atrage public atenţia domnilor Ponta şi Antonescu că imaturitatea politică ar putea costa grav România. În acest context, neîndeplinirea angajamentelor asumate poate avea drept consecinţă diminuarea credibilităţii României pe pieţele financiare internaţionale.?

Citiţi întregul comunicat de presă remis de Preşedinţie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, joi, că va propune demararea procedurilor de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu în cazul în care şeful statului va promulga Legea pensiilor, în forma fraudată adoptată de Roberta Anastase.

Liderul PSD susţine că, prin promulgarea acestui act normativ, preşedintele Băsescu nu va face altceva decât să legitimeze frauda care s-a produs în Parlament. Victor Ponta a mai precizat că va declanşa procedura de suspendare în aceeaşi zi în care preşedintele va promulga această Lege, întrucât în acel moment vor fi întrunite toate condiţiile pentru o asemenea acţiune.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că partidul pe care îl conduce nu a avut şi nu are vreo ezitare în a suspenda un preşedinte "vădit iresponsabil". Liderul liberal spune că, într-adevăr, promulgarea unei legi fraudate reprezintă un motiv de suspendare a şefului statului.

La rândul său, preşedintele PC, Daniel Constantin, a anunţat că partidul în fruntea căruia se află va susţine eventualul demers de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close