Antena 3 CNN Politică Prietena Elenei Băsescu ar putea fi trimisă la New York ca ataşat economic la Consulat

Prietena Elenei Băsescu ar putea fi trimisă la New York ca ataşat economic la Consulat

Prietena Elenei Băsescu ar putea fi trimisă la New York ca ataşat economic la Consulat
14 Iun 2010   •   10:06

Prietenia cu Elena Băsescu se pare că garantează un post  de consilier la Ministerul Economiei şi pe cel de ataşat la un consulat în afara ţării. Bineînţeles că pe salarii de mii de euro.

Ioana Virginia Diaconescu aşteaptă ca dosarul ei să primească avizul Ministerul Afacerilor Externe pentru a pleca ataşat economic la Consulatul General al României de la New York. Ce o recomandă pe domnişoara Diaconescu pentru acest post?

În primul rând prietenia cu Elena Băsescu, scrie cotidianul Puterea. Cele două au lucrat împreună la Parlamentul European pe parcursul anului 2009, de unde Ioana Diaconescu a încasat 8600 de euro din activităţi de consultanţă şi management, aşa cum reiese din declaraţia de avere.

Ioana Diaconescu este membră a organizaţiei de tineret a PDL şi a făcut parte din echipa de susţinere a candidatului Traian Băsescu, la alegerile prezidenţiale de anul trecut. Ea apare printre susţinătorii preşedintelui la confruntarea televizată a prezidenţiabililor din 20 noiembrie 2009.

Domnişoara Diaconescu este angajată la Direcţia Generală de Relaţii Externe din cadrul Ministerului Economiei, din luna februarie a acestui an. La acelaşi departament şi în aceeaşi perioadă a fost angajat şi logodnicul mezinei preşedintelui, deja celebrul Syda Ionescu.

La Ministerul Economiei, însă, nu a auzit nimeni de această domnişoară. Totuşi ea este încadrată în Corpul Consilierilor pentru afaceri europene.

Postul de la ministerul lui Adriean Videanu se pare că este doar forma prin care Ioana Diaconescu se pregăteşte să se încadreze în cerinţele legale pentru obţinerea funcţiei de ataşat consular la New York. La fel este şi demisia din PDL, pe care a depus-o la începutul anului.

Adriean Videanu neagă că se fac pregătiri pentru trimiterea la New York a domnişoarei Diaconescu dar sursele din Ministerul Afacerilor Externe ale ziarului Puterea susţin că dosarul se află de mai mult timp la avizare şi că data plecării la post ar putea fi 30 iunie.

Antena 3

 

Foto: Puterea

×
Subiecte în articol: eba Elena Băsescu New York
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close