Antena 3 CNN Politică Prima decizie reformatoare a Guvernului Ponta. Salariile bugetarilor vor fi majorate cu 8% începând din 1 iunie

Prima decizie reformatoare a Guvernului Ponta. Salariile bugetarilor vor fi majorate cu 8% începând din 1 iunie

Prima decizie reformatoare a Guvernului Ponta. Salariile bugetarilor vor fi majorate cu 8% începând din 1 iunie
de O.P.    |    09 Mai 2012   •   05:39
Este oficial! Prima decizie a Guvernului Ponta este majorarea salariilor cu 8 procente, începând din luna iunie. A doua etapă de creştere va avea loc în decembrie. Executivul a mai decis să restituie pensionarilor banii reţinuţi ilegal pentru asigurările de sănătate.

Vezi aici primul interviu al lui Victor Ponta de când a fost învestit în funcţia de premier.



Guvernul Victor Ponta a decis, în prima şedinţă după votul de învestitură din Parlament, să majoreze salariile bugetarilor cu 8% începând cu luna iunie a acestui an.

Salariile angajaţilor de la stat vor reveni la nivelul din 2010 în luna decembrie, a anunţat ministrul de Finanţe, Florin Georgescu. Guvernul a decis să oprească încasarea CASS pentru pensionari. Vârstnicii vor primi şi ei sumele încasate ilegal pentru asigurările de sănătate, eşalonat însă.

În 2010, printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului Boc, s-a decis încasarea CASS-ului pentru toate pensiile mai mari de 740 de lei. CASS-ul era calculat pentru diferenţa dintre pensia primită şi valoarea de 740 de lei.





×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close