Antena 3 CNN Politică Prima moţiune de cenzură pe Legea salarizării se votează pe 20 decembrie

Prima moţiune de cenzură pe Legea salarizării se votează pe 20 decembrie

Prima moţiune de cenzură pe Legea salarizării se votează pe 20 decembrie
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Dec 2010   •   16:59

Liberalii şi social-democraţii au depus, miercuri, o moţiune de cenzură pe Legea salarizării unitare. Potrivit viceliderului grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, o a doua moţiune va fi depusă în cursul zilei de joi.

Moţiunea de cenzură depusă miercuri este intitulată "Legea privind salarizarea în anul 2011- ultima ţeapă trasă românilor de Guvernul Băsescu-Udrea-Boc". Aceasta vizează proiectul legii salarizării pe 2011 şi a fost iniţiată de PNL, co-iniţiator fiind PSD. 209 parlametari au semnat documentul, acesta urmând să fie citit în plen joi, 16 decembrie, la ora 10:00 şi dezbătut şi supus votului luni, 20 decembrie, la aceeaşi oră.

Cea de-a doua moţiune de cenzură vizează proiectul de lege-cadru privind salarizarea. În acest caz, PSD va fi iniţiator, iar PNL co-iniţiator. Documentul va fi depus joi la secretariatele generale ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Tot joi urmează să se stabilească şi calendarul de citire, dezbatere şi votare pentru această moţiune.

Întrebat care sunt şansele de reuşită ale acestor moţiuni, preşedintele PSD, Victor Ponta, a răspuns: "Nu ne facem iluzii".

Guvernul şi-a angajat răspunderea pe cele două legi marţi, în plenul reunit al Parlamentului. Executivul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close