Antena 3 CNN Politică Prima reacţie a Administraţiei Prezidenţiale după eşecul moţiunii de cenzură

Prima reacţie a Administraţiei Prezidenţiale după eşecul moţiunii de cenzură

Prima reacţie a Administraţiei Prezidenţiale după eşecul moţiunii de cenzură
Sursa foto: Foto: presidency.ro
29 Sep 2015   •   23:10

Şeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a declarat marți, în contextul în care moțiunea de cenzură inițiată de PNL a fost respinsă, că este răspunderea PSD şi a coaliției de la guvernare cât mai prelungesc criza din țară.

 
"Din punctul nostru de vedere, Opoziția şi-a exercitat dreptul constituțional de a depune o moțiune de cenzură în această sesiune. Din acest moment, cel puțin pentru această sesiune, este răspunderea PSD şi a coaliției de guvernare de a decide cât mai prelungeşte această criză pe care de la distanță o percep mai bine în ce priveşte consecințele ei asupra imaginii României. Este răspunderea PSD şi a coaliției în momentul de față", a spus Mihalache cu privire la respingerea moțiunii de cenzură, informează Agerpres.
 
El a susținut că Administrația Prezidențială colaborează cu Guvernul, conform Constituției şi legii.
 
"Colaborăm în parametrii Constituției şi a legii, dar există o evidentă problemă pe care doar PSD se face că nu o vede", a afirmat Dan Mihalache.
 
Întrebat cu privire la declarațiile premierului Victor Ponta care a susținut că relațiile pe care le are cu preşedintele României, Klaus Iohannis, nu funcționează aşa cum trebuie şi aşa cum şi-ar dori, Mihalache a răspuns: "Este foarte greu de colaborat cu un prim-ministru trimis în judecată".
 
Consilierul prezidențial Dan Mihalache face parte din delegația care îl însoțeşte pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita pe care o efectuează în SUA, cu ocazia summitului ONU.
 
Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, marţi, cu 207 opţiuni "pentru", faţă de 276 necesare pentru a fi adoptată. Alte opt voturi au fost "împotrivă".
 
Pentru adoptare şi, implicit, pentru demiterea Guvernului ar fi fost nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi. 
 
Moţiunea de cenzură a PNL - "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" - a fost semnată de 183 de parlamentari ai opoziţiei.
 

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close