Antena 3 CNN Politică Prima reacţie a lui Voicu la mandatul de arestare cerut de DNA: Nu fug din ţară! (VIDEO)

Prima reacţie a lui Voicu la mandatul de arestare cerut de DNA: Nu fug din ţară! (VIDEO)

Prima reacţie a lui Voicu la mandatul de arestare cerut de DNA: Nu fug din ţară! (VIDEO)
26 Mar 2010   •   21:13

Senatorul Cătălin Voicu a declarat, vineri seară, într-o primă reacţie la mandatul de arestare cerut de procurorii DNA, că nu intenţionează să fugă din ţară. Contactat telefonic de Antena 3, el a declarat că se va prezenta marţi în faţa instanţei supreme care va judeca cererea DNA.

Cătălin Voicu susţine că decizia magistraţilor ar putea fi influenţată de "linşajul mediatic" la care a fost supus timp de trei săptămâni.

"În ce ţară europeană un dosar se face public pe toate posturile de televiziune? (...) Ce magistrat mai poate fi obiectiv în momentul în care această presiune este pusă pe el?", a declarat Cătălin Voicu la Antena 3.

Senatorul susţine că a plecat din spital pe propria răspundere, pentru a răspunde acuzaţiilor aduse.

"Am trecut la un milimetru de moarte şi, cu toate acestea, am plecat din spital", a spus Voicu.

CĂTĂLIN VOICU: NU PLEC DIN ŢARĂ

În acest moment, Cătălin Voicu nu are niciun fel de interdicţie din partea procurorilor care îl anchetează. Senatorul a ţinut să precizeze că nu intenţionează să părăsească România.

"Nu aş pleca din ţara asta. Este ultimul lucru la care m-aş gândi", a spus Voicu.

Deşi a fost externat în jurul prânzului, Cătălin Voicu nu s-a dus direct acasă de la spital. A ajuns acolo abia după mai bine de 9 ore. Întrebat unde s-a aflat în toată această perioadă, Cătălin Voicu a declarat că a mers la un hotel pentru a se odihni.

Cătălin Voicu ar putea fi arestat peste câteva zile. Procurorii DNA au cerut mandat de arestare pentru trafic de influenţă şi corupţie. Soarta senatorului va fi decisă de o judecătoare de la instanţa supremă, care urmează să decidă pe 30 martie dacă aprobă sau nu mandatul de arestare.

Indiferent ce va decide marţi instanţa supremă, el este primul parlamentar în funcţie pentru care se cere mandat de arestare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catalin Voicu reactie mandat arestare
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close