Antena 3 CNN Politică Primar exclus din PSD. Ce a spus Liviu Dragnea

Primar exclus din PSD. Ce a spus Liviu Dragnea

Primar exclus din PSD. Ce a spus Liviu Dragnea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Mar 2017   •   13:39

Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, Gheorghe Damian, exclus în urmă cu aproape două luni din PSD ca urmare a unei hotărâri a Comitetului Executiv Judeţean Alba, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că are încredere în decizia pe care o va lua conducerea centrală a partidului în ceea ce-l priveşte, acesta menţionând că Liviu Dragnea i-a transmis să aibă răbdare. 

"Eu am contestat decizia colegilor mei, pe care am considerat-o nestatutară, dar mai ales nedemocratică. Vreau să vă spun că decizia de excludere a mea trebuie luată de către Biroul Executiv Naţional. Ei (C.Ex.Jud. Alba - n.r.) cel mult puteau propune excluderea mea. Chiar am încredere în decizia pe care o vor lua colegii la nivel naţional, în înţelepciunea lor, şi aştept şi eu cu nerăbdare", a afirmat Gheorghe Damian, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Alba a PSD. 

Damian a precizat că a depus contestaţie atât la Alba Iulia, cât şi la Bucureşti. "Când se va reuni următorul C.Ex.Naţional sigur se va demara (analiza contestaţiei -n.r.). (...). Eu chiar am încredere în familia PSD şi în valorile social-democrate. (...). Ştiu că dintr-o familie nu poţi fi dat afară aşa, pe uşa din dos şi nici noaptea târziu. Ştiu că întotdeauna în familie (...) eşti chemat acolo, la masă şi se dezbat subiectele, ţi se dă dreptul la apărare. (...). Şi un criminal în serie are dreptul la apărare, la un avocat. Nicidecum nu se face aşa ceva", a mai spus primarul. 

El a menţionat că s-a întâlnit cu liderul partidului, Liviu Dragnea, la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România, al cărui vicepreşedinte este, iar acesta i-a transmis să aibă răbdare. 

"Am avut o discuţie scurtă şi a spus să am răbdare. Cu Ioan Dîrzu (preşedintele interimar al PSD Alba - n.r.), din păcate nu (m-am întâlnit - n.r.). Eu l-am sunat, i-am dat mesaj, dar nu... A refuzat", a conchis Gheorghe Damian. 

Imediat după ce a fost exclus din PSD, Damian a spus că nu doreşte să fie scos ''pe uşa din spate'' a unui partid din care a făcut parte 17 ani şi de care este ''legat sufleteşte'' şi că, în consecinţă, va ataca decizia Comitetului Executiv Judeţean Alba. 

Damian se află la al V-lea mandat consecutiv de primar, fiind reales în vara anului trecut cu 85%. 

Ciugud este comuna din România cu cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene, fiind atrase peste 16 milioane de euro, ceea ce înseamnă, potrivit autorităţilor locale, bugetul acestei localităţi pe o jumătate de secol.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: excludere Liviu Dragnea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close