Antena 3 CNN Politică Primarii de sector, revoltaţi pe Nicuşor Dan. Piedone: Toate argumentele invocate sunt neadevăruri

Primarii de sector, revoltaţi pe Nicuşor Dan. Piedone: Toate argumentele invocate sunt neadevăruri

Mai mulţi primari de sector din Capitală sunt revoltaţi că nu au fost consultaţi de Nicuşor Dan în scandalul suspendării Planurilor Urbanistice Zonale. 

Primarii de sector, revoltaţi pe Nicuşor Dan. Piedone: Toate argumentele invocate sunt neadevăruri
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Feb 2021   •   10:30

Edilii susţin că suspendarea aceste PUZ-uri de sector, pe baza cărora se emit autorizaţiile de construcţie, va conduce la blocarea unor lucrări publice extrem de importante pentru bucureşteni. 

Primarul Robert Negoiţă susţine că suspendarea Planului Urbanistic Zonal al sectorului 3 compromite mai multe lucrări publice ce urmează să fie realizate. 

Edilul spune că fără acel PUZ va fi nevoit să refacă documentaţiile pentru fiecare proiect în parte, ceea poate dura chiar şi câtiva ani.

Negoiţă, Piedone şi dezvoltatorii imobiliari, revoltaţi pe Dan

"Avem proiecte mari de infrastructură care sunt compromise", spune primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă.

Şi Cristian Popescu Piedone a reacţionat dur în scandalul suspendării Planurilor Urbanistice Zonale. 

El consideră că argumentele primarului general al Capitalei în scadalul PUZ-urilor sunt false. 

"Primăria Generală nu este împiedicată de nimic, dar absolut nimic, cu excepţia interesului de a nu avea nicio reglemantare şi să fie toţi cu mâna întinsă la "mila" semnatarilor să facă o documentaţie prin care să corecteze aşa-zisele nereguli ale PUZ-ului Sectorului 5. Spun "aşa-zisele" deoarece toate argumentele invocate sunt neadevăruri", a transmis primarul sectorului 5, Cristian Piedone.

Şi dezvoltatorii imobiliari au luat foc când au auzit că s-ar putea să fie nevoiţi să îşi refacă documentaţiile.

Radu Mihaiu şi ecologiştii se bucură de noile restricţii de construcţie din Capitală

Pe de altă parte, primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, vede cu ochi bun iniţiativa primarului general al Capitalei, cu menţiunea că el ar fi preferat anularea PUZ-urilor, şi nu suspendarea lor. Asta pentru că suspendarea naşte incertitudine în rândul investitorilor.  

Şi ecologiştii se bucură de posibilele noi restricţii de construcţie din Capitală.

"Când vii să măreşti o densitate de locuinţe, şi sute de hectare de spaţii verzi dispar, nu este cu nimic în beneficiul cetăţenilor. Este o babilonie totală, fiecare a făcut ce a vrut", a reacţionat Dan Trifu, preşedintele Fundaţiei Eco-Civica.

Nicuşor Dan a cerut suspendare PUZ-urilor pe motiv că aceste ar fi redus suprafeţele cu spaţii verzi, dar şi pentru că permiteau construcţia de blocuri înalte între case. 

×
Subiecte în articol: autorizaţii construcţie Nicușor Dan
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close