Antena 3 CNN Politică Primăria Capitalei vrea să împrumute 800 milioane de euro de la Deustche Bank Americas

Primăria Capitalei vrea să împrumute 800 milioane de euro de la Deustche Bank Americas

Primăria Capitalei vrea să împrumute 800 milioane de euro de la Deustche Bank Americas
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Noi 2011   •   16:45

 Edilul Capitalei Sorin Oprescu a discutat, vineri, la New York cu directorul Deutsche Bank Americas, cu privire la contractarea unui împrumut de 800 de milioane de euro pentru Primăria Generală, informează Agerpres.


Oprescu ar fi negociat personal cu şeful instituţiei bancare, asigurându-l în acelaşi timp de o "transpareţă totală" în utilizarea fondurilor împrumutate şi în acţiunile demarate de primărie.

Potrivit sursei citate, împrumutu ar fi necesar pentru achitarea sumei de 500 de milioane de euro care ar fi fost contractată de fosta administraţia a Capitalei, în cadrul unor emisiuni de bonduri. Diferenţa de oână la 800 de milioane urmează a fi folosită pentru finalizarea unor investiţii care au fost sistate din lipsa fondurilor.

În acelaşi timp, Oprescu şi-a exprimat în faţa CEO-ului Deutsche Bank Americas intenţia de a colabora cât mai mult mult cu companiile americane, instituţia bancară putând juca rolul unui catalizator în acest sens.

''Şeful Deutsche Bank of Americas a dat asigurari că, în calitatea sa de membru în grupul comitetului executiv al Deutsche Bank Group, va încerca să se asigure că Bucureştiul va fi tratat cu toata atenţia pentru a putea beneficia de o ofertă de finanţare cât mai bună" se arata in comunicatul primariei.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close