Antena 3 CNN Politică Primăria sectorului 6 a înfiinţat unitatea ce reduce cheltuielile din bani publici

Primăria sectorului 6 a înfiinţat unitatea ce reduce cheltuielile din bani publici

Mai multă transparență, respect pentru banul public şi economie de timp - asta promite primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, prin noua divizie destinată achiziţiilor publice. 

Primăria sectorului 6 a înfiinţat unitatea ce reduce cheltuielile din bani publici
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2022   •   09:51

Edilul a hotărât ca în cadrul primăriei pe care o conduce să existe o singură direcţie care să se ocupe atât de licitaţiile primăriei, cât şi de cele ale instituţiilor subordonate. 

Primăria sectorului 6 încearcă un nou concept de a coordona şi aplica licitaţiile publice. Astfel, în cadrul instituţiei, a apărut unitatea centralizată de achiziţii. 

"Nu are rost să facem nouă achiziţii identice cu nouă tipuri de proceduri, cu nouă comisii. Pe lângă eficienţă economică, care ar trebui să rezulte din aceste contracte, evident avem mult mai mult control, o mult mai bună participare", spune Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6.

Specialiştii din domeniul achiziţiilor susţin că această direcţie va fi una dintre cele mai importante din cadrul Primăriei Sector 6. 

Iar achiziţiile şi investiţiile se vor face mult mai uşor dar şi mai rapid. Deja primăria a testat sistemul şi a desfăşurat până acum trei achiziţii diferite, rezultatul fiind cel dorit.

Unitățile de Achiziții Publice Centralizate sunt utilizate frecvent în administrațiile naționale și locale din Uniunea Europeană de peste 15 ani. 

În România, vor fi implementate la 12 autorități publice locale care s-au înscris și au trecut procesul de selecție ANAP. 

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close