Antena 3 CNN Politică Primarii excluşi din PDL nu mai sunt, de fapt, excluşi. Hotărârea PDL Argeş a fost invalidată de conducerea formaţiunii

Primarii excluşi din PDL nu mai sunt, de fapt, excluşi. Hotărârea PDL Argeş a fost invalidată de conducerea formaţiunii

Primarii excluşi din PDL nu mai sunt, de fapt, excluşi. Hotărârea PDL Argeş a fost invalidată de conducerea formaţiunii
29 Iul 2013   •   15:30

BPN al PDL a luat act, luni, de decizia Comisiei de etică a partidului de a invalida hotărârea Organizaţiei Judeţene Argeş privind excluderea celor 22 de primari PDL din partid, a anunţat prim-vicepreşedintele Andreea Paul, citată de Mediafax.

Altfel spus, Andreea Paul a afirmat că cei 22 de primari nu sunt excluşi din PDL, arătând că în partid nu mai sunt asemenea situaţii.

Paul a mai spus că ea consideră decizia fostului preşedinte PDL Argeş Mircea Andrei de a exclude pe cei 22 de primari şi apoi de a-şi da demisia ca fiind un "gest impardonabil".

Într-un comunicat al PDL remis luni se arată că potrivit statutului formaţiunii, Comisia Natională de Integritate, Statut si Litigii poate fi sesizată sau se poate autosesiza în legătură cu neconcordanta dintre decizii sau hotărâri ale organismelor de conducere ale partidului si prevederile statutare.

Reprezentanţii CNISL au constatat că excluderea din partid a celor 21 de membri ai PDL nu a respectat prevederile statutare şi a avut "un vădit caracter abuziv", potrivit comunicatului.

"Potrivit art. 23 alin 2 din statutul PDL, excluderea din partid a unui membru PDL se face doar în măsura în care acesta a încălcat în mod grav şi repetat prevederile statutului şi hotărârile organizaţiei sau a prejudiciat imaginea partidului. Cei 21 de membri ai PDL nu se fac vinovaţi de încălcarea acestui articol. CNISL a constatat şi o serie de nereguli în convocarea organismelor de conducere ale organizaţiilor PDL din judeţul Argeş care au luat decizia de excludere", se mai arată în comunicat.

Fostul senator Mircea Andrei, lider al PDL Argeş, a declarat, recent,  că a demisionat din partid, el motivând prin faptul că Vasile Blaga şi conducerea PDL "au uitat că există judeţul Argeş". Înainte de a demisiona, Andrei a aprobat excluderea din partid a 22 de primari PDL din Argeş. Dacă ar fi demisionat din partid, aceştia şi-ar fi pierdut şi mandatele de primari.

×
Subiecte în articol: andreea paul pdl
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close