Antena 3 CNN Politică Primăriile PDL din ţară, favoritele guvernului la împărţirea banilor: Au primit mai mult de jumătate din totalul fondurilor

Primăriile PDL din ţară, favoritele guvernului la împărţirea banilor: Au primit mai mult de jumătate din totalul fondurilor

Primăriile PDL din ţară, favoritele guvernului la împărţirea banilor: Au primit mai mult de jumătate din totalul fondurilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
18 Oct 2011   •   18:46
Mai mult de jumătate din fondurile repartizate de Guvern pentru plata datoriilor şi acoperirea cheltuielilor curente şi de capital au fost direcţionate către primăriile conduse de PDL, informează Mediafax. Unităţile administrative conduse de partidele din opoziţie au primit cu până la de patru ori mai puţin din alocări.

Săptămâna trecută, Guvernul a anunţat că a transferat 66,5 milioane lei către un număr total de 300 primării cu situaţii financiare dificile, acoperind astfel datoriile acestora, precum şi cheltuielile curente şi de capital.

Lista primăriilor indică însă un număr total de 1.035 unităţi beneficiare, dintre care pentru aproximativ 550 primării conduse de PDL au fost acordate mai mult de jumătate din fondurile totale, respectiv peste 36,5 milioane lei.

Pentru PSD au fost incluse pe listă puţin peste 170 primării (care au primit cumulat aproximativ 11,5 milioane lei), în timp ce pentru PNL au fost acceptate puţin peste 135 primării (cu un total de circa 7,6 milioane lei).

UDMR a primit aproximativ 5,5 milioane lei pentru aproximativ 100 primării.

Cele mai multe fonduri destinate primăriilor PDL au fost alocate în judeţele Neamţ, Suceava, Cluj, Dâmboviţa, Timiş, Prahova, Bacău, iar cele mai puţine în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Satu Mare, Vrancea.

Primăria din Piatra-Neamţ, condusă de Gheorghe Ştefan (PDL), cea din Călăraşi, condusă de liderul filialei locale a UNPR, şi din Huedin, condusă de Mircea Moroşan (PDL), au primit cele mai multe fonduri raportat la totalul primăriilor.

La nivelul Capitalei, cele mai multe fonduri au fost alocate primăriei sectorului 2 (UNPR, 400.000 lei), urmată de primăria sectorului 5 (PSD, 350.000 lei), primăria sectorului 3 (PDL, 300.000 lei) şi primăria sectorului 6 (PDL, 100.000 lei).
 
Banii au fost alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului.


×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close