Antena 3 CNN Politică Primarul Andrei Chiliman, CERCETAT sub control judiciar în dosarul de corupţie

Primarul Andrei Chiliman, CERCETAT sub control judiciar în dosarul de corupţie

Primarul Andrei Chiliman, CERCETAT sub control judiciar în dosarul de corupţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Iun 2015   •   08:15

UPDATE
 08.15 - Andrei Chiliman va fi cercetat sub control judiciar. 
 
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  au hotărât că şi apropiaţii săi, consilierii Ion Brad şi Ioana Costescu, împreună cu Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, pot fi cercetaţi în libertate. 
 
Andrei Chiliman a fost lăsat să plece acasă după ce i-a expirat mandatul de reţinere. Primarul le-a spus judecătorilor că este nevinovat, chiar dacă este acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional.  
 
Judecătorii au decis că poate fi cercetat în libertate, însă nu are voie să părăsească ţara şi să discute cu ceilalţi suspecţi din dosar. 
 
Anchetatorii DNA îl acuză pe Andrei Chiliman că, în 2012, ar fi luat peste 8 milioane de euro şpagă ca să atribuie unei firme din Prahova contractele de reabilitare termică a blocurilor din sectorul 1.
 
Din aceşti bani, edilului i-ar fi revenit 30%. 10% din bani erau folosiţi pentru finanaţarea organizaţiei sectorului 1 a PNL, iar restul banilor ar fi mers la apropiaţii săi, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, consilierii Ion Brad şi Ioana Costescu, precum şi la alţi funcţionari. 

UPDATE 14.23 - Primarul sectorului 1 Andrei Chiliman a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde va afla dacă va fi arestat pentru următoarele 30 de zile.
 
Alături de el, sunt prezenţi şi ceilalţi suspecţi din dosar.
 
Până acum, edilul liberal nu a recunoscut nicio faptă din cele pentru care este pus sub acuzare.

×
Subiecte în articol: andrei chiliman
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine