Antena 3 CNN Politică Primarul cercetat Andrei Chiliman ar putea fi EXCLUS din partid

Primarul cercetat Andrei Chiliman ar putea fi EXCLUS din partid

Primarul cercetat Andrei Chiliman ar putea fi EXCLUS din partid
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Iun 2015   •   15:43

Liberalii vor discuta în interiorul partidului despre soarta lui Andrei Chiliman, a anunţat Alina Gorghiu

 
PNL va decide dacă primarul Sectorului 1, împreună cu ceilalţi trei membri PNL implicaţi în acelaşi dosar de trafic de influenţă, vor fi daţi afară din partid sau nu. 
 
Decizia vine după ce ieri, Alina Gorghiu declara că dacă va fi arestat, Chiliman va fi suspendat din funcţie.
 
"Mă bucur că niciunul din cei patru colegi care au fost ieri duşi la ICCJ nu au fost supuşi măsurii de arest preventiv, aşa cum propunea DNA. Nu există o prevedere în ceea ce priveşte suspendarea lor din funcţie, dar o să am o discuţie cu domniile lor în viitorul apropiat, să vedem cum facem să fie cel mai bine pentru filiala sector 1. Toţi apreciază activitatea filialei şi ţin foarte mult la o structură pe care au construit-o cu migală", a spus Gorghiu. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri noapte, ca edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu şi Ion Brad să fie cercetaţi în libertate, sub control judiciar, în dosarul privind atribuirea preferenţială de lucrări unor firme de la care primeau "comisioane" de 10% din valoarea contractelor încheiate.
 
Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, şi Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Andrei Chiliman, sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă, iar Chiliman şi consilierul local din Sectorul 1 Ion Brad, de constituirea a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă.
 
 
Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, şi fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu au fost reţinuţi, joi noapte, de procurorii DNA Ploieşti, ei fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă.
 
La fel ca şi primarul Andrei Chiliman şi consilierul local Ion Brad, Costescu şi Moisescu urmau să fie duşi la Câmpina, în arestul Poliţiei Judeţene Prahova. Cei patru vor fi prezentaţi vineri instanţei supreme cu propunere de arestare preventivă.

Andrei Chiliman, membru al PNL, este primar al Sectorului 1 Bucureşti din iunie 2004, fiind la al treilea mandat. El a fost şi deputat de Bucureşti timp de două legislaturi: 1996-2000 şi 2000-2004.
 

Procurorii susţin că Andrei Chiliman a luat şpagă de la omul de afaceri Gheorgher Boeru pentru a-i încredinţa acestuia reabilitarea termică a blocurilor din sectorul 1. Banii de şpagă proveneau însă din contractul de consultanţă pe care Boeru îl încheiase cu Hidroprahova.

×
Subiecte în articol: andrei chiliman Alina Gorghiu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close