Antena 3 CNN Politică Primarul Cherecheș, despre noaptea alegerilor de la Oprea de acasă

Primarul Cherecheș, despre noaptea alegerilor de la Oprea de acasă

Primarul Cherecheș, despre noaptea alegerilor de la Oprea de acasă
Sursa foto: Foto: Facebook/ Catalin Chereches
de M.Z.    |    23 Mai 2017   •   13:49

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, fost lider UNPR, a spus marți, la Antena 3, că este unul dintre cei care a fost invitat la cina dată de Gabriel Oprea, în seara alegerilor prezidențiale din 2009.

”Am fost unul dintre oamenii care am avut bucuria să fiu invitat și la domnul Oprea acasă, am fost și în acel birou care este foarte mic și vizualizez faptul că ar fi stat foarte înghesuiți acolo. 

Nu cred că fix în ziua alegerilor se mai putea face ceva, cred că dacă s-ar fi făcut ceva ar fi fost cu câteva săptămâni, luni înainte. Și cred că momentul-cheie când cineva trebuie să fie președinte a fost cu mult timp înaine. În ziua alegerilor, prea puțin poți să mai faci.

Dacă vrei să organizezi ceva, mai ales că este vorba de voturi în străinătate, de diplomația românească, nu poți activa doar dintr-un telefon, dintr-o sufragerie a unui demintar”, a spus primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, marți, la Antena 3.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Catalin Chereches UNPR Gabriel Oprea
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close