Antena 3 CNN Politică Primarul Gheorghe Falcă, achitat definitiv pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Primarul Gheorghe Falcă, achitat definitiv pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Primarul Gheorghe Falcă, achitat definitiv pentru luare de mită şi abuz în serviciu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    17 Iun 2013   •   16:22

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost achitat definitiv, luni, de instanţa supremă în dosarul în care a fost judecat pentru luare de mită şi abuz în serviciu privind o tranzacţie imobiliară făcută în anul 2005.
   
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi au dispus achitarea primarului Gheorghe Falcă pentru cele două acuzaţii.
   
În acelaşi dosar, instanţa i-a achitat şi pe Francisc Demeter, administrator al SC Elecon Plus SRL Arad, Radu Gavril Vasil, director al aceleiaşi firme, şi Florica Mioara Popa, şef Serviciu administrare patrimoniu în cadrul Primăriei Arad, scrie Mediafax.
   
Decizia instanţei supreme este definitivă.
   
Gheorghe Falcă, Francisc Demeter, Radu Gavril Vasil şi Florica Mioara Popa au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în 2007, pentru fapte de corupţie privind o tranzacţie imobiliară suspectă făcută în anul 2005.
   
Falcă a fost judecat pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close