x close

Primarul municipiului Târgu-Mureș s-a înscris în ALDE

17 Mai 2019   •   15:44
Primarul municipiului Târgu-Mureș s-a înscris în ALDE Foto: Agerpres

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a semnat, vineri, adeziunea la ALDE, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în prezenţa liderului naţional al partidului, Călin Popescu Tăriceanu, şi va prelua conducerea organizaţiei judeţene ALDE Mureş.

Cererea de adeziune a fost aprobată, pe loc, de Tăriceanu, care a spus că decizia primarului Florea reprezintă "un pas important".

Liderul ALDE a anunţat şi decizia ca Dorin Florea să preia conducerea organizaţiei judeţene Mureş a partidului.

"Săptămâna viitoare, vom avea la Bucureşti şedinţa Comitetului Executiv, structura statutară care este abilitată să stabilească conducerile în filiale, şi, cu acest prilej, vă anunţ că domnul Dorin Florea va deveni preşedintele organizaţiei judeţene ALDE", a spus Tăriceanu.

Primarul din Târgu Mureş şi-a justificat opţiunea prin dorinţa de a sprijini construcţia politică de dreapta.

"Ambiţiile mele vizavi de modul în care se înţelege să se facă politică de câţiva ani încoace, ştiţi foarte bine că, ca şi felul meu de a fi, nu pot să stau deoparte în momentul în care văd că, de fapt, s-a coborât atât de mult şi, în locul identificării unor probleme cu adevărat serioase, pe care le aşteaptă cetăţenii, se preferă foarte multă vorbărie, dar cel mai mult ură (...). Rămân, întotdeauna, adeptul valorilor de dreapta şi, şi înspre satisfacţia colegilor care de-a lungul anilor au fost alături de mine sau eu am fost alături de ei în ceea ce a însemnat construcţia administrativă şi politică a dreptei în Târgu Mureş, mă determină să nu îi las singuri", a declarat Florea.

Medicul Dorin Florea este primar în Târgu Mureş începând din anul 2000, fiind acum la al cincilea mandat. Anterior, în perioada 1996-2000, a fost prefect în acest judeţ. Florea a candidat în 2000 din partea PNŢCD, iar din 2006 a fost liderul fostului PD/PDL în judeţul Mureş, care apoi a fuzionat cu PNL. El a trebuit să părăsească apoi PNL, din cauza dosarului deschis la DNA pe numele său, iar mandatul de primar din 2016, al cincilea, l-a obţinut ca independent.

Sursă: Agerpres
Parteneri
Parteneri
sati