Antena 3 CNN Politică Primarul Sibiului vrea la Cotroceni: ?Nu exclud să candidez la Preşedinţie, dar nu acum?

Primarul Sibiului vrea la Cotroceni: ?Nu exclud să candidez la Preşedinţie, dar nu acum?

Primarul Sibiului vrea la Cotroceni: ?Nu exclud să candidez la Preşedinţie, dar nu acum?
Sursa foto: Klaus Johannis
02 Apr 2009   •   04:45

Unul dintre cei nominalizaţi ca fiind un posibil candidat la preşedinţie, primarul Sibiului a recunoscut că este interesat de ocuparea celei mai înalte funcţii în stat, sau de cea de premier.
Klaus Johannis susţine că nu exclude în viitor nici una dintre cele două variante, dar nu la aceste alegeri. ?Nu mă tentează să candidez la Preşedinţie în acest an. Pe termen lung, nu exclud. Orice candidatură e posibilă?, a declarat Johannis, citat de Cotidianul.
El a recunoscut că a avut o discuţie cu fostul lider al PNL Călin Popescu Tăriceanu pe această temă, dar nu s-a concretizat nimic. El a dezvăluit că doar au evaluat posibilii candidaţi. ?Am ajuns la concluzia că dacă, eventual, anumite sondaje arată că aş înregistra un rezultat neaşteptat de bun, am putea eventual continua discuţia. Eu nu am văzut nici un sondaj în care apar în ultima vreme?, afirmă Johannis.

Primarul Sibiului spune că de-a lungul timpului a purtat discuţii şi cu reprezentanţii altor partide despre o posibilă candidatură, dar ele nu au fost de ?tip instituţional?: ?Au existat oameni care au căutat să discute cu mine pe această temă?.
Cu toate că se gândeşte la Palatul Cotroceni, ar vrea să îl ocupe în postura de independent politic.
Referitor la relaţia sa cu actualul şef al statului, primarul Sibiului recunoaşte că relaţiile dintre ei s-au răcit în ultima vreme şi că ?,andatul lui Traian Băsescu a început printr-o schimbare de opţiune a unui politician care s-a îmbolnăvit (Theodor Stolojan, n.red.) şi a degenerat foarte rapid în veşnică dispută. Cred că asta este caracteristica definitorie: veşnica dispută dintre preşedinte şi premier?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close