Antena 3 Politică Primele explicații ale președintelui Klaus Iohannis după ce a tăiat lista de invitați la parada de 1 Decembrie

Primele explicații ale președintelui Klaus Iohannis după ce a tăiat lista de invitați la parada de 1 Decembrie

de S.T.    |    29 Noi 2016   •   14:34
Primele explicații ale președintelui Klaus Iohannis după ce a tăiat lista de invitați la parada de 1 Decembrie

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, referitor la cei pe care nu i-a invitat la festivitatea de Ziua Națională, că „este bine să dăm semnale puternice că la vârful statului se promovează curățenia politică”

„Este Ziua Națională, zi dedicată unor manifestări foarte vizibile, care vor să sublinieze caracterul statului român, de stat unitar, stat de drept, de stat european”, a spus Klaus Iohannis, întrebat de ce nu au fost invitați la parada de Ziua Națională și politicienii cu probleme penale.

„Prin manifestările de 1 decembrie nu dorim doar să omagiem trecutul, ci și să creionăm viitorul României, care se bazează pe respectarea valorilor UE, ale NATO  și toate acestea au un punct comun foarte puternic - statul de drept(...). Este o cutumă în rândul statelor europene că politicienii care au probleme, indiferent că sunt sau nu vinovați, fac un pas înapoi, după care pot reveni în prim-planul politicii. La noi, această cutuma nu este cunoscută și nu este bine respectată. Pentru a acoperi această cutumă, am hotărât să fac invitațiile așa cum știți”, a mai spus Klaus Iohannis.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close