Antena 3 CNN Politică "Priorităţi" în şedinţa de Guvern: Adoptarea stemei comunei Bălăceanca, în loc de textul scrisorii de intenţie către FMI

"Priorităţi" în şedinţa de Guvern: Adoptarea stemei comunei Bălăceanca, în loc de textul scrisorii de intenţie către FMI

"Priorităţi" în şedinţa de Guvern: Adoptarea stemei comunei Bălăceanca, în loc de textul scrisorii de intenţie către FMI
Sursa foto: guvern
25 Mar 2009   •   16:45

Premierul Emil Boc declara în urmă cu câteva zile că textul oficial al scrisorii de intenţie pentru acordul cu FMI va fi adoptat miercuri în şedinţa de guvern. Cu toate acestea, pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, prezentată jurnaliştilor, se află alte "priorităţi".

După ce presa a reproşat Executivului faptul că nu oferă date despre ordinea de zi a şedinţelor de guvern, jurnaliştii au primit miercuri înainte de şedinţa în care urmează să fie aprobată ordonanţa privind textul scrisorii de intenţie pentru acordul FMI, o ordine de zi extrem de consistentă, care cuprinde 18 puncte.

Printre acestea, însă, nu se află şi adoptarea ordonanţei de urgenţă care stabileşte textul oficial al scrisorii de intenţie. Guvernul are treburi mai importante, precum votarea stemei comunelor Bălăceanca sau Chilia Veche.

Mai mult, premierul a invitat presa să fie prezentă la adoptarea primelor două puncte d epe ordinea de zi. Puncte care vizau aprobarea unui acord privind informaţiile din domeniul atomic, datând din 1964, şi a unui acord între guvernele României şi Norvegiei, privind protejarea informaţiilor clasificate.

Fostul Ministru al Finanţelor, Varujan Vosganian a declarat pentru Antena 3 că este vorba de o procedură normală, negocierile cu FMI având un caracter confidenţial, până la adoptarea acordului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: scrisoare de intentie FMI acord cu FMI
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close