Antena 3 CNN Politică Priorităţile lui Boc: Adoptarea bugetului, angajamentele cu FMI şi programul lui Băsescu (VIDEO)

Priorităţile lui Boc: Adoptarea bugetului, angajamentele cu FMI şi programul lui Băsescu (VIDEO)

Priorităţile lui Boc: Adoptarea bugetului, angajamentele cu FMI şi programul lui Băsescu (VIDEO)
Sursa foto: Emil Boc
17 Dec 2009   •   12:10

Asigurarea stabilităţii, asumarea bugetului pentru anul viitor în sesiune extraordinară la începutul lunii ianuarie, adoptarea legii responsabilităţii fiscale şi a sistemului unitar de pensii, precum şi continuarea reformelor reprezintă principalele obiective ale viitorului Guvern, a declarat, joi, premierul desemnat Emil Boc. Liderul PDL a susţinut că nu preia încă un mandat de prim-ministru pentru a deveni mai popular, ci pentru a face ce trebuie pentru ţară.
"Preiau acest mandat nu pentru a deveni mai popular, ci pentru a face ceea ce trebuie pentru România, pentru cei 22 de milioane de români. Ştiu ce avem de făcut. Avem nevoie rapid de un guvern care să dea stabilitate ţării şi să confere stabilitate guvernului", a spus Boc.
Boc a prezentat şi priorităţile noului guvern care va fi instalat până la Crăciun.
?Avem nevoie ca bugetul de stat pe 2010 să fie asumat de noul guvern şi adopatat la începutul lunii ianuarie în coordonatele angajamentelor pe care Româia le are şi aici mă refer la deficit bugetar de 5,9%. Anul 2010 va fi unul dificil, dar din punct de vedere economic mai bun pentru că vom avea creştere economică? a susţinut Boc.
El a reluat şi o parte din programul electoral promovat de preşedintele Traian Băsescu în timpul campaniei sale electorale: laolaltă cu sprijinirea mediului de afaceri, angajementele ce trebuie respectate faţă de FMI, Banca Mondialăşi Comisia Europeană, Boc a strecurat şi necesitatea
continuării procesului de modernizare a statului şi de respectare a voinţei românilor exprimată prin referendum pentru diminuarea numărului de parlamentari şi trecerea la un legislativ unicameral.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close