Antena 3 CNN Politică PRM propune naţionalizarea BCR pentru rezolvarea crizei economice

PRM propune naţionalizarea BCR pentru rezolvarea crizei economice

PRM propune naţionalizarea BCR pentru rezolvarea crizei economice
13 Noi 2008   •   13:16

PRM rămâne fidel vechilor valori comuniste atunci când vine vorba de găsirea antidotului pentru actuala criză financiară şi economică internaţională. Sentorul RM Gheorghe Funar a propus joi Guvernului naţionalizarea Băncii Comerciale Române (BCR) şi abrogarea legii de aprobare a privatizării acesteia, ca o soluţie la actualele dificultăţi economice.
"Noi, cei de la PRM, avem o soluţie pentru Guvern, pentru a contracara efectele crizei financiare şi economice internaţionale, şi cerem să fie naţionalizată BCR", a declarat Funar, care acuzat Guvernul Tăriceanu I că a pus la cale privatizarea BCR, "un alt jaf care a avut loc după 1989?.
"Numai cele 601 sedii ale BCR şi terenurile aferente au fost evaluate în contractul de privatizare la 1,5 miliarde de lei vechi. Cei care au pus la cale jaful de la BCR au venit în Parlament cu legea de aprobare a privatizării. Suma de vânzare a fost de 3,75 miliarde de euro, din care statul român a rămas cu 2,25 miliarde de euro din care nu se ştie ce s-a făcut cu ei?, a mai spus Funar.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gheorghe Funar BCR criza economica
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close