Antena 3 CNN Politică PRM şi PNG-CD nu intră în Parlament. Vezi lista partidelor care au trecut pragul electoral

PRM şi PNG-CD nu intră în Parlament. Vezi lista partidelor care au trecut pragul electoral

PRM şi PNG-CD nu intră în Parlament. Vezi lista partidelor care au trecut pragul electoral
02 Dec 2008   •   12:47

Biroul Electoral Central a dat publicităţii lista partidelor politice care au trecut pragul electoral.
Potrivit ultimelor rezultate anunţate de BEC, Alianţa PSD-PC, a câştigat alegerile parlamentare cu 33,09 procente la Camera Deputaţilor şi 34,16% la Senat.
PRM şi PNG-CD se numără printre partidele care s-au situat sub marja de 5%, necesare pentru intrarea în Parlament.
Iată lista partidelor politice care au trecut pragul electoral(pdf)
PD-L s-au plasat însă cel mai bine în opțiunile de vot la nivel de colegii uninominale. Candidații acestui partid ocupă primul loc în opțiunile de vot în 138 colegii pentru Camera Deputaților și 58 pentru Senat. Alianța PSD-PC are candidați pe locuri fruntașe în 117 colegii pentru Camera Deputaților și 55 pentru Senat, în timp ce liberalii au ocupat locul întâi în 37 colegii de deputați și 15 colegii de senatori. În fine, candidații UDMR se găsesc pe locul 1 in 23 colegii pentru Cameră și 9 colegii uninominale pentru Senat. Acest clasament nu se traduce însă și în tot atâtea mandate parlamentare, o parte din cei care au concurat la parlamentare căzând sub incidența procedurii de redistribuire.
Conform datelor prezentate de purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, toţi candidaţii minorităţilor naţionale au obţinut pragul de minimum 10% diin coeficientul electoral naţional, respectiv 21.772. Minorităţile naţionale care îşi vor trimite reprezentanţii în Parlament sunt: Partida Romilor Pro-Europa, Foruzmul Democrat al Germanilor din România, Federaţia Comunităţilor Evreieşti, Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor, Uniunea Bulgară din Banat-România, Uniunea Armenilor, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani, Asociaţia Macedonenilor, Uniunea Sârbilor, Asociaţia Italienilor - Ro.As.It, Uniunea Democrată Turcă, Uniunea Ucrainienilor, Comunitatea Ruşilor Lipoveni, Uniunea Croaţilor, Uniunea Elenă, Asociaţia Liga Albanezilor, Uniunea Polonezilor şi Uniunea Culturală a Rutenilor din România.
Niciun partid care nu a reuşit să treacă pragul electoral de 5% nu a reuşit să treacă nici pragul electoral alternativ, respectiv obţinerea primului loc în 6 colegii de deputat şi trei de senator, a precizat Muhuleţ. Astfel, PRM, PNG-CD, PVE, PPPS, PSR, PNDC şi PRE nu vor face parte din viitorul Parlament, neîntrunind condiţiile de prag electoral. De asemenea, niciun candidat independent nu a obţinut majoritatea în colegiul uninominal unde a candidat.
Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, toate sesizările privind anularea alegerilor în unele circumscripţii au fost respinse de BEC. Acesta a menţionat că pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat 28 de puncte referitoare la renumărarea voturilor în unele secţii de votare sau la anulări de alegeri în circumscripţii electorale din Arad, Constanţa, Bucureşti, Timiş şi Vâlcea.
După anunţarea acestor rezultate, urmează distribuirea mandatelor. Acestea vor avea loc, deocamdată, la nivel judeţean.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare partide politice BEC
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close