Antena 3 CNN Politică Pro Democraţia avertizează: va reveni turismul electoral

Pro Democraţia avertizează: va reveni turismul electoral

Pro Democraţia avertizează: va reveni turismul electoral
Sursa foto: turism electoral
25 Mai 2009   •   04:05

Pe 7 iunie, alegătorii vor putea să voteze fără restricţie în orice localitate, dacă nu se află la domiciliul sau la reşedinţa lor.

Alegerile din 7 iunie pentru Parlamentul European ar putea aduce din nou în atenţie turismul electoral. Cum nu există nici o restricţie în privinţa locului în care se poate vota, asociaţia Pro Democraţia se aşteaptă la o încurajare a votului multiplu, declara preşedintele asociaţiei, Cristian Pîrvulescu.

Acesta crede că miza este foarte mare pentru partide, care vor fi înclinate să încurajeze acest tip de comportament.

?Dacă cetăţeanul nu prea este interesat de euroalegeri, în schimb, partidele au tot interesul să trimită cât mai mulţi oameni la Bruxelles, au tot interesul să-şi păstreze sau să-şi îmbunătăţească poziţia câştigată în noiembrie 2008 şi, nu în ultimul rând, să dea un semnal în perspectiva alegerilor prezidenţiale?, spune Pîrvulescu, citat de Cotidianul.
Reprezentantul Pro Democraţia amintea practica europeană, conform căreia alegătorii pot vota doar în localitatea de domiciliu.
Pe de altă parte însă, temerile ONG-ului sunt respinse de Marian Muhuleţ, vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, care amintea că, în 2007, au fost probate doar cinci CNP-uri care au votat de 2-3 ori.
În acest sens, BEC nu a luat nu a luat nici o măsură suplimentară pentru a împiedica votul multiplu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close