Antena 3 CNN Politică Pro România solicită încetarea stării de alertă

Pro România solicită încetarea stării de alertă

Pro România, partidul condus de Victor Ponta, a inițiat, miercuri, un proiect pentru încetarea stării de alertă și a măsurilor destinate prevenirii infectării cu coronavirus, pe care l-a trimis Parlamentului spre dezbatere.

Pro România solicită încetarea stării de alertă
17 Iun 2020   •   20:50

Pro România susține faptul că starea de alertă a expirat pe 16 iunie, iar Guvernul nu a transmis Parlamentului o solicitare de încuviinţare a prelungirii.

În hotărârea inițiată de Pro România, Parlamentul solicită Executivului prezentarea unui raport complet privind epidemia, măsurile de combatere și prevenire instituite, efectele acestor măsuri, precum și măsurile economico-sociale întreprinse în contextul crizei sanitare.

”Având în vedere faptul că în acest moment starea de alert, astfel cum a fost instituită și încuviințată, potrivit dispozițiilor legale, pe întreg teritoriul României, nu mai este în vigoare este obligatoriu să înceteze de drept toate măsurile care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor epidemiei COVID-19”, se arată în proiectul de hotărâre inițiat de Pro România.

Premierul Ludovic Orban i-a trimis, miercuri, liderului camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, un răspuns la scrisoarea prin care acesta îi cerea să trimită prelungirea stării de alertă pentru aprobarea Parlamentului. Ludovic Orban face referire la faptul că Legea 55/2020, recent adoptată, stipulează că doar instituirea stării de alertă trebuie aprobată de Parlament, nu şi prelungirea acesteia.

×
Subiecte în articol: PRO România stare de alerta Victor Ponta
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close