Antena 3 CNN Politică Problemele României în viziunea politicienilor: funcţionarul obez, elefantul şi sturionii de Calafat

Problemele României în viziunea politicienilor: funcţionarul obez, elefantul şi sturionii de Calafat

Problemele României în viziunea politicienilor: funcţionarul obez, elefantul şi sturionii de Calafat
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
25 Aug 2010   •   12:17

Situaţia din ţară, o compunere plină de metafore. După ce preşedintele Traian Băsescu a vorbit de functionarul obez, ministrul Sebastian Vlădescu a comparat sistemul bugetar cu un elefant. La rândul său, Radu Berceanu aruncă nada către sturionii din zona Calafat pentru incapacitatea de a dezvolta infrastructura în zonă.

Ministrul Sebastian Vlădescu a explicat în faţa plenului Senatului de ce economia românească a fost atât de greu încercată în ultimii ani. Nu a fost vorba despre cheltuielile nejustificate de la buget, despre licitaţiile acordate pe ochi frumoşi sau despre promisiuni electorale. Economia românească a fost îngreunată de un... elefant (aparatul bugetar şi cheltuielile publice- n.r.).

Şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a identificat unul dintre factorii care împiedică dezvoltarea infrastructurii din România: sturionii.

?Am încercat eu şase luni, când am fost ministru acum trei ani, s-o deblochez, a mai încercat Orban (Ludovic Orban, ministru al Transporturilor în Cabinetul Tăriceanu - n.r.) doi ani şi e şi acum blocată pentru că nişte sturioni îşi depun icrele acolo şi se freacă de nişte stânci care nu ştiu ce. Nu glumesc? a spus Berceanu.

Mandatul de ministru al lui Radu Berceanu pare să fi fost sabotat de fauna din România. Şi alte proiecte importante pentru infrastructură au fost oprite de-a lungul vremii din cauza animalelor. În 2009, oficialii se plângeau de urşii stresaţi dintre Comarnic şi Braşov, care împiedicau construcţia autostrăzii, dar şi de broscuţele din Dobrogea sau de piţigoii de la Moara Vlăsiei.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: elefant Sebastian Vladescu Radu Berceanu
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close