x close

Procurorul acuzat de abuzuri în dosarul "Telepatia", anchetat de colegii de la DNA

de G.S.    |    26 Iun 2015   •   08:27
Procurorul acuzat de abuzuri în dosarul Telepatia este anchetat de colegii săi de la DNA. Au fost percheziţii acasă la Emilian Eva şi în biroul acestuia de la Parchetul Iaşi. 
 
Eva ar fi implicat într-un dosar legat de protejarea patrimoniului cultural naţional. Procurorul ar fi vândut 200 de picturi, unele false, luate de la un medic şi un samsar de obiecte de artă.  
 
Procurorul Emilian Eva a fost luat cu duba de la vila sa din Iaşi şi adus la sediul DNA din Bucureşti. Anchetatorii au ridicat şi mai multe documente, clasate ca probe în dosarul în care Eva este cercetat pentru mai multe fapte de corupţie, legat de protejarea patrimoniului cultural naţional. Potrivit anchetatorilor, Emilian Eva ar fi vândut peste 200 de tablouri în valoare de peste 300 de mii de euro. Asta deşi, potrivit legii, calitatea de magistrat este incompatibilă cu efectuarea actelor de comerţ. 
 
Procurorul Eva ar fi cumpărat o parte dintre tablouri de la medicul ieşean Dan Tesloianu, cunoscut pentru colecţia sa de artă. 
 
Emilian Eva ar fi fost ajutat să tranzacţioneze picturile de un nepot, asistent medical la Spitalul de Boli Infecţionase "Sfânta Parascheva" din Iaşi, şi de fiica lui. 
 
În declaraţia de avere, ăprocurorul Emilian Eva nu a menţionat că deţine colecţii de artă, nici veniturile obţinute din vînzarea tablourilor.
 

Citeşte mai multe despre:

procuror abuzuri dosar Telepatia colegi DNA ancheta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati