Antena 3 CNN Politică Producătorii de electricitate, chemați de urgență la Parlament, în criza energiei. Ce explicații așteaptă demnitarii

Producătorii de electricitate, chemați de urgență la Parlament, în criza energiei. Ce explicații așteaptă demnitarii

Producătorii de energie sunt chemaţi de urgenţă în Parlament. Aceştia trebuie să dea explicaţii legate de măsurile pe care le vor lua în această iarnă pentru ca românii să nu rămână fără electricitate.

Producătorii de electricitate, chemați de urgență la Parlament, în criza energiei. Ce explicații așteaptă demnitarii
de Mia Lungu    |    21 Sep 2022   •   09:44

Directorii Complexelor Energetice Oltenia, Paroșeni și Rovinari, au fost chemați la Comisia economică din Senat ca să explice parlamentarilor ce măsuri iau pentru iarna care vine.

Cum se pregătesc combinatele ca să producă mai multă energie electrică în condițiile în care se prefigurează o iarnă extrem de complicată din punct de vedere energetic. Și să explice ce trebuie făcut să creștem producția de energie electrică și a capacității de producție a cărbunelui, mai ales că au derogare de la Uniunea Europeană.

Trebuie să explice și ce măsuri se iau ca Guvernul să nu ajungă în scenariul cel mai negru, care presupune punerea în aplicare a unui sistem gradual de măsuri care prevăd inclusiv raționalizarea consumului pentru operatorii industriali, ca să mențină aprovizionarea cu energie electrică a populației.

Tot la Comisie vor fi discutate și amendamentele de completare a OUG, amendamente convenite în coaliție. Adică, introducerea în ordonanță a operatorilor de salubritate, transportul public, bisericile, operatorii de apă și canalizare, iluminatul stradal și producătorii de medicamente, dar și persoanele fizice bolnave, care au aparatură medicală acasă.

×
Subiecte în articol: electricitate parlament criza energiei
Parteneri
Diana Șoșoacă este candidat la Primăria Capitalei
x close