Antena 3 CNN Politică Prognostic pesimist: Absenteism de 80% la alegerile europarlamentare

Prognostic pesimist: Absenteism de 80% la alegerile europarlamentare

Prognostic pesimist: Absenteism de 80% la alegerile europarlamentare
Sursa foto: stampila vot
27 Mar 2009   •   18:58

Doar 20% dintre români sunt dispuşi să participe la votul pentru Parlamentul European din iunie, se arată în ultimul eurobarometru realizat la sfârşitul anului trecut, atrage atenţia Agenţia pentru Strategii Guvernamentale (ASG). Participarea mică face ca România să se plaseze din acest punct de vedere pe locul 21 din cele 27 de state UE, cu 7 procente sub media tuturor ţărilor membre.
"Potrivit datelor ultimului euro-barometru, la nivelul României, doar 19% dintre cetăţenii cu drept de vot sunt informaţi cu privire la organizarea alegerilor europarlamentare din iunie 2009. În acelaşi timp, doar 20% dintre români declară că vor vota la alegerile europarlamentare din iunie 2009, situând România pe locul 21 din cele 27 de state membre UE, cu 7 procente sub media statelor Uniunii, respectiv 28%", se arată într-un comunicat al Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale (ASG).
Pentru a sprijini promovarea adecvată a scrutinului din luna iunie, Comisia Europeană şi Parlamentul European au luat iniţiativa de a produce un set unitar de materiale de promovare (logo, spot TV şi radio, grafică afiş) adaptate la fiecare stat membru, pentru a putea fi utilizate în campaniile de comunicare implementate de autorităţile naţionale.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close