Antena 3 CNN Politică Prognoză S&P: Posibile alegeri anticipate în România pe fondul intensificării presiunilor sociale

Prognoză S&P: Posibile alegeri anticipate în România pe fondul intensificării presiunilor sociale

Prognoză S&P: Posibile alegeri anticipate în România pe fondul intensificării presiunilor sociale
Sursa foto: Vot
16 Apr 2010   •   18:11

Analiştii agenţiei de evaluare financiară Standard&Poor's (S&P) nu exclud organizarea de alegeri parlamentare anticipate înainte de anul 2012 aşa cum ar fi normal. Agenţia prognozează creşterea tensiunilor politice pe fondul posibilei intensificări a presiunilor sociale. Agenţia remarcă totuşi că, în ciuda tensiunilor politice existente după alegerile parlamentare din 2008 şi până la cele prezidenţiale de la finele anului trecut, Guvernul a implementat programul economic stabilit în acordul cu FMI, Comisia Europeană şi alte instituţii financiare internaţionale.

"În timp ce principalele partide din opoziţie încearcă să se consolideze după înfrângerea în alegeri, nu excludem posibilitatea organizării de alegeri parlamentare înainte de cele programate în 2012. În acest context, rămâne de văzut dacă tensiunile politice vor creşte din cauza posibilei intensificări a presiunilor sociale, în condiţiile în care Guvernul implementează angajamentele asumate privind restricţiile salariale din sectorul public", se arată într-un raport al agenţiei internaţionale de evaluare financiară.

S&P consideră că Guvernul a implementat cu succes până în prezent strategia de consolidare fiscală şi va continua probabil restricţiile privind politicile fiscale în acest an. Acest lucru face ca poziţia actualului guvern să fie şi mai vulnerabilă, atrage atenţia agenţia, referindu-se şi la majoritatea fragilă din Parlament pe care o are Executivul, acolo unde votul poate fi înclinat în balanţă de interesele şi poziţia parlamentarilor independenţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close