Antena 3 CNN Politică PNL și-a lansat programul de guvernare. Promite salarii și pensii mai mari de la anul - DOCUMENT

PNL și-a lansat programul de guvernare. Promite salarii și pensii mai mari de la anul - DOCUMENT

Partidul Naţional Liberal promite dezvoltarea României prin investiții în creșterea nivelului de trai.

PNL și-a lansat programul de guvernare. Promite salarii și pensii mai mari de la anul - DOCUMENT
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    19 Noi 2020   •   12:40

PNL promite cea mai mare creștere din Uniune Europeană în următorii 4 ani, cu un ritm de creștere de peste 6 % în 2024, în programul de guvernare. 

De asemenea, liberalii susțin că vor crea peste 560 de mii de locuri de muncă mai bine plătite, iar salariul mediu net va ajunge la 1.000 de euro pe luna în 2024.

Sunt şi promisiuni pentru creşterea pensiilor în programul de guvernare al PNL. 

PNL promite salarii și pensii mai mari de la anul

”Realizăm cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în următorii 4 ani, cu un ritm de creștere de peste 6% în 2024. Majorăm PIB-ul României cu peste 450 miliarde lei până la peste 1.500 miliarde lei la finalul anului 2024.

 PIB-ul pe locuitor România va depăși 85% din media UE27 la finalul anului 2024”, transmite PNL.

Conform programului de guvernare 2021-2024, PNL va crea peste 560.000 noi locuri de muncă mai bine plătite în economie.

Program de guvernare PNL. Cum va fi dezvoltată România în următorii patru ani

”Salariul mediu net va crește cu aproape 50% față de nivelul din 2020 și va ajunge la 1.000 Euro/lună în 2024.

Majorăm pensiile cu o diferență de până la 40% față de 2019, până în 2024. Creștem puterea de cumpărare a salariilor și pensiilor cu peste 30% și reducem inflația anuală sub 2%”, arată PNL în programul de guvernare.

VEZI AICI programul de guvernare PNL- ”Dezvoltăm România”

Măsurile propuse de partid vizează creşterea economică pentru a putea susţine programul de investiţii care deja a fost lansat.

În ceea ce priveşte fondurile europene, PNL vorbeşte despre cel mai mare pachet de fonduri europene pentru investiţii şi dezvoltarea României: 33,5 mld. Euro prin Mecanismul pentru Redresare şi Rezilienţă pentru reforme structurale şi investiţii pentru recuperarea creşterii economice; 26,8 mld. Euro pentru dezvoltare şi investiţii prin Politica de Coeziune; 18,76 mld. Euro pentru agricultură prin Politica Agricolă Comună, din care 12,3 mld. Euro pentru plăţi directe pentru fermieri; 4 mld. Euro în cadrul Programului SURE pentru finanţarea măsurilor de sprijin pentru angajaţi şi companii; 5 mld. Euro prin programele de finanţare de la BEI, BERD şi Banca Mondială.

De asemenea, PNL îşi propune finalizarea a 970 de kilometri de autostradă şi drum expres, dar şi continuarea măsurilor economice luate în perioada pandemiei – facilităţi fiscale şi scheme de ajutor de stat.

În domeniul Economie, PNL promite revenirea creşterii economice prin continuarea programelor din Planul ”Reclădim România”.

La capitolul Energie, PNL promite ”investiţii strategice pentru securitatea energetică a României”, iar în Agricultură sprijin pentru ”dezvoltarea fermelor de familie şi promovăm comercializarea produselor româneşti”.

”Este practic angajamentul nostru faţă de români să dezvoltăm România, să utilizăm toate resursele pe care le avem la dispoziţie. În primul rând cea mai valoroasă resursă – resursa umană, românii, pentru a asigura o creştere economică rapidă pentru a putea susţine programul de investiţii pe care l-am lansat deja”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Potrivit premierului, obiectivul PNL este asigurarea unei dezvoltări economice a României în următorii 4 ani, una fără precedent.

”Obiectivul nostru e acela de a asigura în următorii 4 ani o dezvoltare economică fără precedent a României, cea mai mare creştere economică dintre statele UE şi transformarea României într-o ţară dezvoltată, cu un nivel de venit cât mai aproape de nivelul mediu al UE”, a spus Orban.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close