Antena 3 CNN Politică Proiectul "bulinelor pe alimente" a trecut de Senat cu 54 de voturi "pentru"

Proiectul "bulinelor pe alimente" a trecut de Senat cu 54 de voturi "pentru"

Proiectul "bulinelor pe alimente" a trecut de Senat cu 54 de voturi "pentru"
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Mai 2011   •   18:59

Membrii Senatului au adoptat, luni, cu 54 de voturi "pentru", 42 împotrivă şi 3 abţineri proiectul de lege ce prevede etichetarea alimentelor cu buline roşii, portocalii sau verzi în funcţie de gardul de risc asupra sănătăţii, potrivit Mediafax.

Proiectul introduce astfel obligativitatea comercianţilor şi/sau producătorilor de a eticheta produsele alimentare cu o bulină cu diametrul de 1,5 centimetri, de culoare roşie, portocaliu sau verde.

Ca şi legendă, bulina verde va fi folosită pentru alimentele sănătoase, consumabile zilnic, fără riscuri majore pentru sănătate, cea portocalie pentru cele care trebuie consumate moderat, iar cea rosie va marca produsele alimentare semnificativ dăunătoare sănătăţii.  

De asemenea, criteriile în baza cărora va fi acordată fiecărui produs alimentar câte o bulină vor fi stabilite de Ministerul Sănătăţii, care va avea în vedere factori precum gradul de pericol, tipul şi cantitatea de aditivi alimentari din fiecare produs.

Criteriile de acordare a bulinelor vor fi stabilite de Ministerul Sănătăţii, în funcţie de tipul şi cantitatea aditivilor alimentari. Propunerea legislativă a fost iniţiată de senatorul PDL Florian Staicu.

Propunerea a fost avizată doar de Senat acum, urmând a trece prin Camera Deputaţilor în perioada următoare.

×
Subiecte în articol: alimente Senat
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close