Antena 3 CNN Politică Proiectul de buget, adoptat în Comisii după 17 ore de dezbateri (VIDEO)

Proiectul de buget, adoptat în Comisii după 17 ore de dezbateri (VIDEO)

Proiectul de buget, adoptat în Comisii după 17 ore de dezbateri (VIDEO)
Sursa foto: Comisie
10 Ian 2010   •   12:10

Proiectul legii bugetului de stat pe 2010 a fost adoptat în Comisiile reunite de buget-finanţe după o dezbatere-maraton de aproape 17 ore. A fost respins un buget, cel al Curţii Constituţionale, în vreme ce pentru agricultură s-a aprobat o suplimentare de 2,1 miliarde de lei. Ramane de văzut dacă majorarea de buget la agricultura va trece şi de Parlament.

Punctele fierbinţi ale dezbaterilor au fost amendamentele care prevedeau majorarea cu 100 lei a punctului de pensie şi reducerea CAS cu 10%, amendamente respinse în final. Luni, proiectul de buget va ajunge în plenul Parlamentului.

Parlamentarii nu au căzut de acord asupra majorării punctului de pensie, dar ministrul Finanţelor crede că în viitor situaţia s-ar putea schimba în bine pentru pensionari. În final, ministrul Finanţelor s-a arătat mulţumit de faptul că bugetul de stat a fost dezbătut şi aprobat la foc automat.

Mulţumit s-a arătat şi preşedintele Traian Băsescu, care a declarat că dezbaterea celor peste 6.000 de amendamente dovedeşte responsabilitate din partea parlamentarilor.



Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close