Antena 3 CNN Politică Proiectul de Buget al Sectorului 1 pe 2021 propus de Clotilde Armand a fost respins de Consiliul Local

Proiectul de Buget al Sectorului 1 pe 2021 propus de Clotilde Armand a fost respins de Consiliul Local

Proiectul de buget al Sectorului 1 pe anul 2021, propus de primarul Clotilde Armand, a fost respins în şedinţa Consiliului Local de luni. Proiectul de hotărâre nu a primit suficiente voturi pentru a fi adoptat, înregistrându-se 11 voturi ''pentru'', 6 abţineri şi 9 voturi ''împotrivă''.

Proiectul de Buget al Sectorului 1 pe 2021 propus de Clotilde Armand a fost respins de Consiliul Local
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2021   •   17:39

Consilierul local liberal Dinu-Nicolae Gheorghe i-a solicitat lui Clotilde Armand scoaterea proiectului de pe ordinea de zi, pe motiv că bugetul propus este ilegal, întrucât e construit în baza unei organigrame suspendate de instanţă. El a afirmat că, în această speţă, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a opinat că se revine la situaţia anterioară hotărârii de Consiliu Local referitoare la reorganizarea aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1.

"Şi noi insistăm să intrăm în legalitate şi solicităm totodată aparatului de specialitate să întreprindă toate măsurile necesare pentru intrarea în legalitate, pentru că nu cred că vrea cineva din rândul consilierilor locali să voteze un buget ilegal", a declarat consilierul local PSD Daniela Popa.

Clotilde Armand a menţionat că decizia instanţei vizează suspendarea unei hotărâri care este deja implementată. Ea a insistat asupra importanţei de a vota bugetul, chiar şi în eventualitatea în care hotărârea de reorganizare luată de Consiliul Local ar fi anulată de instanţă.

"Tot va trebui să avem un buget şi atunci vă propun totuşi să facem aceste investiţii, să votăm acum. O să avem timp să rectificăm (...) dacă într-adevăr avem o decizie de anulare, dar deocamdată fiecare zi contează. (...) Avem nişte constructori care aşteaptă să fie plătiţi, avem nişte proceduri care aşteaptă să fie avansate, avem nişte investiţii care sunt necesare. Hai să avem acest gest responsabil şi să votăm bugetul!", a afirmat primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand: Un premier care se supără, un liberal care ne trimite acasă când vrem reforme

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, face un apel la liberali să lase deoparte „jocurile politicianiste” și să guverneze alături de USR PLUS. Aceasta consideră că în ultima perioadă mai mulți liberali „s-au dezlănțuit” împotriva ei și a colegilor ei din USR PLUS.

„Un prim-ministru care se supără atunci când îi spunem adevărul în față, un liberal care ne trimite acasă atunci când vrem reforme adevărate în administrație și altul care a uitat că a fost votat să ne reprezinte la Bruxelles”, a scris luni Clotilde Armand pe Facebook.

Ea le cere liberalilor să lase la o parte orgoliile și se se apuce de treabă.

„Dragi colegi liberali, vă rog lăsați jocurile politicianiste la o parte și haideți să guvernăm împreună România. Acesta este angajamentul nostru în fața românilor. N-avem timp de pierdut cu aceste lupte sterile.

Știu, suntem incomozi pentru că nu mai acceptăm compromisuri și combinații, suntem oameni care după 31 de ani în care politicienii au făcut politică fără să-i intereseze de cetățeni noi ne dorim o țară mai prosperă. Haideți să o reconstruim împreună, stimați colegi de coaliție. Hai să lăsăm la o parte orgoliile și să ne apucăm de muncă. E tot ce contează acum”, a mai scris primarul Sectorului 1.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close