Antena 3 CNN Politică Promisiune onorată pe jumătate de Boc: numiri PSD la două agenţii. Desemnarea Maiei Teodoroiu la MJ, în suspensie

Promisiune onorată pe jumătate de Boc: numiri PSD la două agenţii. Desemnarea Maiei Teodoroiu la MJ, în suspensie

Promisiune onorată pe jumătate de Boc: numiri PSD la două agenţii. Desemnarea Maiei Teodoroiu la MJ, în suspensie
Sursa foto: Emil Boc
17 Apr 2009   •   15:03

Premierul Emil Boc s-a ţinut parţial de cuvântul dat liderului PSD, Mircea Geoană şi a numit doi social-democraţi în câteva funcţii a căror ocupare rămăsese în suspensie. Primul ministru l-a mai numit şi pe democrat-liberalul Viorel Alexandru ca preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale. Numirea Maiei Teodoroiu, propunerea PsSD pentru un post de secretar de stat la ministrerul Justiţiei rămâne cuiul lui Pepelea în coaliţia de guvernare.
PDL nu are nici un interes să facă o numire politică la nivelul acestui minister, în condiţiile în care unul din cele patru componente pricipale ale programului său electoral îl constituie ridicarea monitorizării Comisiei Europene pe acest domeniu delicat, susţin surse democrat-liberale.
Emil Boc a dat curs numai parţial solicitărilor PSD de numire a unor social-democraţi în unele posturi guvernamentale vacante. Preşedintele PSD, Mircea Geoană dăduse luni asigurări colegilor săi de partid că Boc i-a promis că va semna miercuri numirile pentru două posturi de vicepreşedinţi PSD la autorităţile din subordinea Guvernului, dar şi desemnarea Maiei Teodoroiu, propunerea PSD pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei.
Revenirea lui Teodoroiu la MJ nu este privită cu ochi buni de Emil Boc, mai ales în an electoral. Ea a mai deţinut acealaşi post în Guvernul Năstase şi a fost debarcată de Monica Macovei în 2005 pentru ?ineficienţă?.
Premierul a numit totuşi doi vicepreşedinţi, desemnaţi de PSD, la Autoritatea pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice şi la Protecţia Consumatorului, Ramiro Angelescu şi, respectiv, Mihai Mohaci.
Primul ministru l-a mai numit şi pe fostul senator democrat-liberal, Viorel Alexandru ca preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale, în timp ce pe consilierul său personal, Iuliu Păcurariu, primul-ministru l-a avansat pe postul de consilier de stat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc numiri PSD intelegere justitie
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close