Antena 3 CNN Politică Promisiunile lui Vadim şi Becali pentru profesori: Indemnizaţii fixe şi salarii ca în UE

Promisiunile lui Vadim şi Becali pentru profesori: Indemnizaţii fixe şi salarii ca în UE

Promisiunile lui Vadim şi Becali pentru profesori: Indemnizaţii fixe şi salarii ca în UE
03 Noi 2008   •   17:56
EXCLUSIV ANTENA3.RO. Problema spinoasă a creşterii salariilor profesorilor pare a reprezenta o mană cerească pentru partidele politice angrenate în campania electorală pentru alegerile parlamentare, în special pentru cele cu probleme în atingerea pragului legal de 5 la sută.
PRM?ul condus de Corneliu Vadim Tudor va promova în aceste 30 de zile ideea unei salarizări echitabile proporţionale în care salariul preşedintelui să nu depăşească mai mult de şase ori indemnizaţia primită de cel mai umil angajat bugetar român. Creaţia lui Gigi Becali, PNG-CD promovează deja pe site ABC-ul propriei guvernări, care se vrea un corn al abundenţei pentru pensionari şi categorii socio-profesionale defavorizate de genul profesorilor.
?PRM fixează ca prim punct în priorităţile sale privind drepturile salariale crearea unei proporţionalităţi echitabile pentru toţi bugetarii. Cel mai mic salariu să fie reprezentat de un salariu minim de cifra 1, iar cel mai mare să nu fie mai mare de 6, inclusiv al preşedintelui? a declarat vicepreşedintele PRM, Lucian Augustin Bolcaş, pentru Antena3.ro.
Liderul PNG-CD, George Becali nu pare dornic de discuţii pe marginea problemelor sociale existente la nivelul societăţii româneşti. ?Ai citit programul de guvernare? Nu? Măi băiete, te duci frumos pe site şi citeşti programul de guvernare să-mi spui şi mie? ne recomandă ?Războinicul Luminii?.
?Sărăcia se poate reduce şi clasa de mijloc poate atinge un standard de viaţă apropiat de cel al mediei din statele UE numai prin prin promovarea unor politici de protecţie sau asistenţă socială, care să redistribuie corect veniturile rezultate din creşterea economică, pe fondul creşterii productivităţii economiei. Sunt necesare politici responsabile pentru micşorarea diferenţelor sociale, periculoase pentru democraţia românească, încă neconsolidată? se arată în materialul postat pe site-ul partidelui lui Becali.
Măsurile promovate de PNG-CD îi vizează în special pe pensionari: pensie minimă la 500 de lei până în 2012 acordarea de stimulente pentru ca persoanele în vârstă, inclusiv pensionarii, pentru a rămâne pe piaţa muncii, eliminarea impozitului pe pensii, indiferent de valoarea lor, creşterea salariului mediu brut pe economie la 1.000 de euro până în 2012 şi garantarea unui venit minim de 300 de lei de persoană şi suspendarea plăţii impozitului pentru prima locuinţă şi pentru primul autoturism pentru familiile cu un venit sub 1.000 de lei pe membru de familie.
În ceea ce priveşte tagma dascălilor, ?aşezarea la justa valoare a meseriei de profesor, încurajarea şi promovarea excelenţei în cariera didactică, dublată de plata unor salarii cât mai apropiate de cele din spaţiul UE? ar reprezenta calea spre bunăstarea acestora, consideră PNG, fără a preciza clar care ar fi metodele şi sursele de finanţare necesare pentru aplicarea lor.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close