Antena 3 CNN Politică Propunere legislativă: Muncă în folosul comunităţii din partea celor care nu-şi plătesc amenzile

Propunere legislativă: Muncă în folosul comunităţii din partea celor care nu-şi plătesc amenzile

Propunere legislativă: Muncă în folosul comunităţii din partea celor care nu-şi plătesc amenzile
Sursa foto: Mircea Cazan
21 Apr 2010   •   17:58

Deputatul de Sibiu, liberalul Mircea Cazan a iniţiat un proiect de modificare legislativă pentru a introduce munca în folosul comunităţii pentru toţi cei care nu pot plăti amenzile. Parlamentarul liberal a dat ca exemplu situaţia de la Sibiu unde cuantumul amenzilor neplăzite se ridică la cel puţin 200.000 de euro anual.

"În conţinutul articolului 1 din OUG 55/2002 se permite doar Parlamentului şi Guvernului, prin legi sau ordonanţe, să stabilească faptele care se sancţionează prin muncă în folosul comunităţii. Noi dorim ca administraţiile locale, consilii locale şi judeţene, să aibă puterea de a decide aceste lucruri", a declarat Mircea Cazan.

Potrivit acestuia, doar în judeţul Sibiu, statul pierde, anual, peste 200.000 de euro din amenzi neplătite către primării, către secţiile de Poliţie Comunitară sau alte instituţii.

"Motivaţia acestui demers este acela de a veni în sprijinul comunităţilor locale. În acest moment, statul pierde foarte mulţi bani pentru că o persoană care este amendată pentru săvârşirea unei contravenţii şi care nu are posibilitatea să plătească nu achită în niciun fel. Se fac doar hârtii, care ulterior se uită", a explicat Cazan.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: proiect lege munca comunitate amenzi
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close