Antena 3 CNN Politică Propunere PDL: Parlamentarii, în concediu fără plată pe timpul campaniei prezidenţiale

Propunere PDL: Parlamentarii, în concediu fără plată pe timpul campaniei prezidenţiale

Propunere PDL: Parlamentarii, în concediu fără plată pe timpul campaniei prezidenţiale
Sursa foto: Mircea Toader
07 Sep 2009   •   17:58

Grupul deputaţilor PDL a propus luni, prin vocea liderului Mircea Toader, ca parlamentarii să-şi cedeze toată indemnizaţia pe luna noiembrie şi să lucreze numai în tetiroriou de vreme ce campania pentru prezidenţiale se suprapune cu acea perioadă.
"Anunţ o decizie a grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, prin care deputaţii PDL solicită celorlalte grupuri parlamentare din Cameră şi Senat ca, pe luna noiembrie, să cedeze indemnizaţia, adică să aibă o lună fără salariu sau concediu fără plată", a anunţat Mircea Toader.
Deputatul PDL a explicat că, în această perioadă, deputaţii îşi vor desfăşura activitatea în teritoriu, mai ales că este şi perioadă de campanie şi că oricum parlamentarii "găsesc tot felul de tertipuri pentru a fi o zi în Parlament şi apoi merg în teritoriu".
"Trebuie să fim corecţi şi cu noi şi cu cetăţenii. Ne vedem de treabă în teritoriu şi este important pentru noi că aflăm nevoile de zi cu zi ale cetăţenilor", a mai declarat Mircea Toader, recunoscând că de fiecare dată, în timpul unei campanii electorale, activitatea în Parlament a devenit tot mai "subţire".
Mircea Toader a arătat că speră ca, după consultarea deputaţilor din toate partidele, să se ajungă prin consens la o decizie în acest sens, care să aparţină tuturor grupurilor parlamentare şi să fie trimisă Biroului Permanent al Camerei.

"Facem apel la solidaritatea parlamentarilor. Nu este niciun fel de problemă, activitatea în teritoriu se poate desfăşura foarte bine şi activitatea Parlamentului poate fi suspendată", a spus liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor.
Întrebat dacă ar fi de acord ca parlamentarii să vină totuşi la Parlament şi să renunţe la indemnizaţie, Mircea Toader a răspuns: "Trebuie îi consult pe colegi, dacă trebuie să vii aci, asta presupune şi alte acţiuni. După mine, personal, da, dar nu mă pot pronunţa pentru tot grupul".
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close