Antena 3 CNN Politică Propunere PSD pentru Codul Penal: Închisoare pentru incestul consimţit între persoane majore

Propunere PSD pentru Codul Penal: Închisoare pentru incestul consimţit între persoane majore

Propunere PSD pentru Codul Penal: Închisoare pentru incestul consimţit între persoane majore
Sursa foto: Florin Iordache
07 Apr 2009   •   12:44

Deputatul PSD Florin Iordache a propus, marţi, la dezbaterile din subcomisia pentru Codul Penal, ca incestul consimţit între persoane majore să fie incriminat. Pedeapsa ar fi închisoare de la 1 la 5 ani. Reprezentanţii Ministerului Justiţiei au cerut iniţiatorului să vină cu un text care să fie introdus la secţiunea "infracţiuni contra familiei".
Iordache a arătat că în noul Cod Penal nu există o prevedere în acest sens şi a arătat că incestul consimţit între persoane majore trebuie incriminat "ţinând cont de o anumită dezbatere publică care a avut loc şi de o anumită presiune din partea Bisericii".
"Punctul nostru de vedere este că incestul trebuie incriminat(...) Rog iniţiatorul împreună cu ministerul să vină cu o propunere constructivă în concordanţă şi cu pedepsele care sunt în actualul text, dar semnalul să fie foarte clar că dorim incriminarea incestului", a declarat marţi, Florin Iordache.
Reprezentanţii Ministerului Justiţiei au atras atenţia că introducerea incestului consensual între majori trebuie să apară la infracţiuni contra familiei, pentru că aduce atingere moralei familiei, la viol rămânând doar "formele agresive ale incestului".
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close