Antena 3 CNN Politică Propunerea lui Tudor Chiuariu de mutare a sediului CCR este una personală, nu este asumată şi de PNL

Propunerea lui Tudor Chiuariu de mutare a sediului CCR este una personală, nu este asumată şi de PNL

Propunerea lui Tudor Chiuariu de mutare a sediului CCR este una personală, nu este asumată şi de PNL
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Mai 2013   •   13:46
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că propunerea vicepreşedintelui Comisiei de revizuire a Constituţiei, Tudor Chiuariu, privind mutarea sediului CC din Bucureşti este una personală, el arătând că aceasta nu este asumată şi de PNL.
Întrebat dacă propunerea lui Tudor Chiuariu legată de sediul CC este asumata de PNL, Antonescu a răspuns: "Nu, este o propunere personală".
"Vom discuta, şi săptămâna viitoare va fi o săptămână foarte plină, care probabil va avea pe primul loc al agendei, şi în interiorul PNL şi în interiorul USL, tocmai discuţii despre aceste puncte de discutat din Constituţie. Deocamdată e vorba de o idee, de o propunere strict peronală a domnului Chiuariu", a adăugat Antonescu, conform Mediafax.
Vicepreşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, Tudor Chiuariu (PNL), a propus în cadrul unei dezbateri a Forumului constituţional ca sediul Curţii Constituţionale să fie mutat din Bucureşti la Iaşi, Cluj-Napoca sau Sibiu, pentru a fi evitate presiunile politice asupra judecătorilor. 
Chiuariu a menţionat că ideea a fost preluată de la un fost ministru de Justiţie al Germaniei, după ce a constatat "câtă pasiune naşte" în România această instituţie.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close