Antena 3 CNN Politică Protejatul lui Hrebenciuc, la şefia comisiei SIE

Protejatul lui Hrebenciuc, la şefia comisiei SIE

Protejatul lui Hrebenciuc, la şefia comisiei SIE
Sursa foto: Viorel Hrebenciuc
10 Feb 2009   •   14:54

Partidele politice parlamentare s-au înţeles marţi asupra preluării conducerilor comisiilor permanente comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Lupta cea mai mare s-a dat pe controlul comisiilor SRI şi SIE, partenerii de coaliţie convenind în cele din urmă să le împartă. Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc a reuşit să-şi impună protejatul, pe deputatul Petru Gabriel Vlase,la şefia comisiei SIE.
PSD şi PDL au negociat, luni seara, funcţiile de conducere în mai multe comisii ale Parlamentului, ajungându-se în final la un consens: preşedinţia comisiei de supraveghere a activităţii Serviciului Român de Informaţii revine democrat-liberarilor, iar PSD preia şefia comisiei de supraveghere a activităţii SIE.
Iniţial, PDL ar fi dorit ca ambele preşedinţii ale celor două comsii să revină în curtea sa. PSD, prin Viorel Hrebenciuc s-a opus, liderul deputaţilor social-democraţi reuşind să-şi atingă mandatul de negociere: obţinerea conducerii unei comisii de control a unui serviciu de informaţii şi şefia comisiei Afacerilor Europene.
Astfel, PDL va propune persoane la conducerea comisiilor SRI şi cea de statut, PSD - la şefia comisiilor SIE şi cea de Afaceri Europene, iar PNL va numi conducerile Comisiei pentru revoluţionari şi Comisiei UNESCO.
Hrebenciuc a avut de altfel tot interesul pentru se zbate pentru aceste funcţii. Şefia Afacerilor Europene a păstrat-o pentru sine, în timp ce la comisia SIE, el a impus în cadrul grupului PSD, numirea deputatului Petru Gabriel Vlase, băcăuan şi apropiat cercurilor sale de interese.
La PDL, deputatul PDL Cezar Preda s-a anunţat marţi ca propunere a partidului pentru preşedinţia Comisiei de control al SRI. Pentru a nu exista dificultăţi, Preda va renunţa la funcţia de secretar al Camerei deţinută în prezent.
Liberalii au în calcul nominalizarea deputatului Horea Uioreanu pentru Comisia pentru relaţia cu UNESCO, urmând să găasească o persoană şi pentru şefia Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din Decembrie 1989.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hrebenciuc negocieri SIE SRI PSD
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close