Antena 3 CNN Politică Protest anti-eutanasiere organizat de iubitorii de animale, politizat de C.V. Tudor

Protest anti-eutanasiere organizat de iubitorii de animale, politizat de C.V. Tudor

Protest anti-eutanasiere organizat de iubitorii de animale, politizat de C.V. Tudor
Sursa foto: Corneliu Vadim Tudor
30 Apr 2010   •   13:58

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor nu a ezitat să politizeze vineri o acţiune de protest a ONG-urilor organizată împotriva modificările aduse Legii câinilor fără stăpân ce permit eutanasierea patrupezilor în termen de şapte zile în cazul în care nu sunt adoptaţi. Cunoscut ca un iubitor de animale, europarlamentarul PRM a invadat cu propriul discurs şi bannere politice protestul organizat de peste 200 de persoane în faţa sediului Prefecturii Capitalei, stârnind dealtfel nemulţumirea unei părţi a asistenţei.
Protestul mai multor asociaţii de protecţie a animalelor a început vineri, în jurul orei 11.00, organizaţiile non-guvernamentale având autorizaţie de a desfăşura protestul până la ora 14.00. Manifestanţii au afişat pancarde cu îndemnuri către autorităţi de a opri votarea legii, precum şi pancarde cu numele localităţilor de provenienţă. Astfel, pe pancarde se putea citi "Baia Mare-Oneşti", "Stop hingheriada", "Eutanasiaţi răutatea", "Stop abuzurilor din partea statului", "Opriţi masacrul", "Aveţi milă de câinii fără stăpân", "SOS Capitala", "Adoptă nu ucide".
CV Tudor a profitat de manifestaţie pentru a-şi face obişnuitul număr de declaraţii antiguvernamentale, deşi câţiva dintre reprezentanţii organizaţiilor de protecţia animalelor s-au declarat nemulţumiţi de faptul că mitingul "are elemente politice", aşa cum de altfel reieşeau din lozincile afişate de activiştii PRM cu care ?tribunul? a apărut însoţit.
Printre pancardele afişate cu mesaje politice se puteau citi: "Tovarăşul Ceauşescu, fă-i chemare lui Băsescu", "Băseşti şi Atănăsoi, câinii sunt mai buni ca voi".
Pe scena improvizată în faţa Parcului Cişmigiu, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor şi-a început discursul cerând demisia prefectului Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a ameninţat că are susţinerea mai multor europarlamentari în demersul său, iar în jurul orelor 12.00 a părăsit manifestaţia, împreună cu Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu.
Înainte de plecare, Vadim Tudor a anunţat participanţii la protest că vor urma în cursul lunii mai multe acţiuni similare, europarlamentarul invitându-i pe aceştia să participe şi la viitoarele acţiuni de protest. Imediat după plecarea europarlamentarului, mai mult de jumătate dintre protestatari au început să părăsească locul unde s-a desfăşurat evenimentul, în jurul orei 13.00 pe trotuarul din faţa sediului prefecturii Capitalei rămânând câteva persoane şi forţele de ordine.
Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a anunţat, marţi, că a trimis Camerei Deputaţilor propunerile de modificare a legii câinilor fără stăpân, printre acestea fiind şi posibilitatea eutanasierii atât a câinilor grav bolnavi, a celor agresivi, cât şi a celor care nu sunt adoptaţi în şapte zile.
Potrivit prefectului, propunerea respectă legislaţia europeană şi încearcă rezolvarea problemelor provocate de cei aproximativ 40.000 de câini fără stăpân din Capitală, aşa cum arată datele ONG-urilor, sau a celor aproximativ 100.000 de câini fără stăpân din Capitală, aşa cum arată datele administraţiei locale.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că nu poate fi de acord cu eutanasierea câinilor, prin natura meseriei sale de bază, însă este dator să respecte legea, apreciind că această problemă trebuie "tranşată de societate". Edilul şef a atrs atenţia că indiferent cât va vrea să accelereze acest proces, într-o lună nu pot fi sterilizate mai mult de 4.000 de animale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ONG protest caini prefectura eutanasiere mesaje PRM
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close